Kaupunkiuutiset

Joulun hyvä työ auttaa vähävaraisia

Janakkalan Osuuspankin vuosittainen Joulun hyvä työ -lahjoitus kohdistetaan tänä vuonna Janakkalan seurakunnan diakoniatyön kautta vähävaraisille perheille Janakkalassa.

– Kampanjoimme, että jokaista marraskuun aikana käyttöön otettua OP-mobiilia vastaan lahjoitamme 20 euroa hyväntekeväisyyteen. Päätimme, että hyväntekeväisyyteen kohdistetut varat lahjoitetaan janakkalalaisille vähävaraisille perheille, Janakkalan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Suutari kertoo.

Varat päätettiin jakaa Janakkalan seurakunnan diakonia työn valmiiden väylien kautta.

– Marraskuun aikana saimme 140 uutta OP-mobiilin käyttäjää, mikä tarkoittaa 2 800 euron suuruista lahjoitusta. Näin me yhdessä asiakkaidemme kanssa tuemme paikallisesti avun tarpeessa olevia henkilöitä, Suutari summaa.

 

Diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen ja diakoniantyön pappi, vs. kappalainen Kimmo Hurri ovat ilahtuneita siitä, että paikallinen pankki päätti toimia näin.

– Joulun alla ollaan yleensä ottaen anteliaita, mutta elämä joskus vaikeuksineen jatkuu joulun jälkeenkin, Törmänen kertoo.

Diakoniatyön yksikössä ollaan tyytyväisiä myös siihen, että varoja ei ole kohdistettu vain lapsiperheille, sillä ahdingossa olevien joukossa on muitakin kuin vain lapsiperheitä.

 

Osuuspankki tukee vuosittain janakkalalaisia seuroja, yhdistyksiä ja tapahtumia. Tänä vuonna pankin 100-vuotisjuhlan kunniaksi pankki lahjoitti yhdistysten kautta varat 25 nuoren kesäduuneja varten. Normaalivuosina pankin piikkiin kesäduunissa on työskennellyt 15 nuorta. Perinnettä on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna.

OP Ryhmässä on tänä vuonna tehty valtavasti vapaaehtoistyötä. Tarkoituksena oli kerätä 100 vuotta vapaaehtoistyötä 100-vuotiaalle Suomelle. Valtakunnallisen Hiiop100.fi-sivuston kautta kertyi kaiken kaikkiaan yli 240 vuotta vapaaehtoistyötä kasaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset