Kaupunkiuutiset

Joulunäytös oli täynnä fantasiaa

Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen joulunäytös täytti Verkatehtaan Vanajasalin 13.12. Näytöksen teemana oli ”Fantasiaa”, ja lavalla nähtiin balettia, breakdancea, hiphoppia, jazztanssia, lastentanssia, nykytanssia, showtanssia, steppiä sekä näiden lajien yhdistelmiä. Kaikki esiintyjät eläytyvät hienosti tanssinsa aiheeseen.

Näytös alkoi suloisella 5-6 ja 6-7 -vuotiaiden esibalettiryhmien tanssilla ”Ensilumen kimallus”. Lavalla nähtiin myös esitykset ”Pakkanen”, ”Puuterilunta” ja ”Zombieland”. Jussi Lindroosin koreografissa ”Black & White” nähtiin taitavaa steppausta sekä huumoria; steppaamassa oli kolme nunnaa ja joukko pingviinejä. Lindroosin käsialaa oli myös steppiesitys ”Yö lelukaupassa”. Taija Hinkkasen suunnittelema Planet Hiphop -esitys innosti yleisön taputtamaan mukana.

– Minun koreografiani nousevat yleensä ryhmästä tai musiikista, showdancea ja BeatBoys-ryhmää opettava Noora Virtanen kertoo.

– BeatBoys-ryhmässä tanssii 11 poikaa. Ryhmässä on tosi hyvä henki ja tekemisen meininki, Virtanen kehuu.

BeatBoys esitti tanssin ”ZZZZZZ”, joka kuvasi koneellista maailmaa, sähkövikaa ja taistelua avaruudessa. Tanssi päättyi ryhmän nuorimman, Elmeri Laamasen energiseen soolo-osuuteen.

Myös Päivi Salomaan koreografia ”Ripaus onnellikkuutta” Jade Kids ryhmälle onnistui hienosti. Ryhmä tanssi veikeästi ja svengaavasti Fortuosity-kappaleen tahtiin.

– Tein perinteisen jazzkoreografian musikaalikappaleeseen, Salomaa kertoo.

Salomaan koreografiat lähtevät näytöksen teemasta, ryhmästä ja musiikista. Salomaa sanoo haluavansa tuoda monipuolisesti esiin ryhmien erityylistä osaamista. Tanssi voi saada alkusysäyksen myös puvusta.

– 11-vuotias Milena Pöntinen esitti soolotanssin ”Smaragdin syke”. Idea syntyi Milenan vanhasta luistelupuvusta. Suunnittelin Korukivien lumous -sarjaan myös tanssit ”Safiirien säihke” ja ”Meripihkan kuiskaus”, Salomaa juttelee.

– Toisen soolotanssin esitti 14-vuotias Elina Niiniskorpi. Hän tanssi Nukkehaltiattaren variaation Legat’n perinteistä koreografiaa mukaillen.

Joulunäytöksen päätti vaikuttava, fantasiamainen ”Mielikuvituksen lento”. Musiikkina soi The Piano Guysin A Sky Full of Stars, ja lavalla tanssi yli 50 tyttöä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

23.9.2020