fbpx
Kaupunkiuutiset

Joulupuoti jo kolmatta kertaa

Hämeenlinnalaisten kädentaitajien joulusesongiksi nyt kolmatta kertaa avattu pop up-puoti poikii tulevaisuudessa kädentaitajien oman yhdistyksen.

Keskustalon pop up- joulupuodissa on tällä hetkellä myynnissä 34:n eri kädentaitajan tuotteita. Valikoima kattaa miehisistä sorvaustöistä pehmeisiin koriste-esineisiin–kaikenlaisia käyttö- ja koriste-esineitä.

– Mukaan ehtii vielä, jos tarjottavana on laadukkaita käsintehtyjä tuotteita, pop up-puodin puuhanainen Merja Vilmunen lupaa paikallisille harrastajille tai ammattimaisestikin käsitöitä tekeville.

– Jos joulupuodissa on jo myynnissä vastaavia tuotteita, niin silloin joudumme harkitsemaan tarkemmin uusin tulokkaiden mukaanottoa. Omaleimaisia tuotteita varmasti sopii myyntiin, myös pop up-puodin taustalla aktiivisesti toimiva Maria Kaisa Hast sanoo.

Joulupuoti on avoinna joulun aatonaattoon saakka. Joulupuotia pyörittävät vuorollaan ne vapaaehtoiset, joiden tuotteita on liikkeessä myynnissä. Aivan kaikki tuotteita valmistaneet eivät osallistu myyntityöhön omien työkiireittensä vuoksi.

Kolmatta kertaa nyt ylöspantu jouluinen pop up-liike poikii jatkossa myös sen, että Hämeenlinnan seudulle perustetaan kädentaitajille oma yhdistys. Hanketta valmisteleva kokous on jo tulevalla viikolla.

– Yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki kädentaidoista kiinnostuneet paikalliset ihmiset, niin harrastajat kuin ammattilaiset, niin miehet kuin naiset. Yhdistyksen jäsenille ei aseteta esimerkiksi mitään alan koulutusvaatimuksia, vaan kyse on painotetusti laaja-alaisesta matalan kynnyksen yhdistystoiminasta, Maria Kaisa Hast sanoo.

Hast toimii taustalla yhdistyksen perustamisvaiheessa. Mallia on otettu esimerkiksi Kukkian Kädentaitajista, jonka toiminnassa Merja Vilmunen on puolestaan mukana.

– Meillä jäsenille ei ole muuta rajoitusta kuin se, että heillä täytyy olla jokin yhteys alueelle. Esimerkiksi kesäasunto riittää, Vilmunen kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset