Kaupunkiuutiset

Joulupuu-lahjakeräys käynnistyi Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Nuorkauppakamari järjestää vuosittain Hämeenlinnassa Joulupuu-joululahjakeräyksen 0–17-vuotiaiden lasten ja nuorten jouluilon tueksi. Joulupuu-keräys on Hämeenlinnan Nuorkauppakamari -yhdistyksen ja Hämeenlinnan sosiaalitoimistojen yhteistyössä järjestämä hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä joululahjoja niille Hämeenlinnan seudun lapsille, joiden osoitetta Joulupukilla ei välttämättä ole. Vuoden 2014 keräyksen valtakunnallisena suojelijana toimii nyrkkeilijä Eva Wahlström.

Tänä vuonna Joulupuun yhteistyökumppaniksi lähti hämeenlinnalainen elokuvateatteri Bio Marilyn lahjoittamalla keräykseen elokuvalippuja. Lisäksi CGI:n Hämeenlinnan toimipiste on perustanut henkilökunnalleen oman keräyspisteen Innoparkiin, ja muidenkin paikkakunnan yritysten toivotaan osallistuvan lasten jouluilon tueksi järjestettävään kampanjaan.

Kampanja järjestetään Hämeenlinnassa nyt seitsemättä kertaa. Aiemmissa keräyksissä on kerätty yli 1500 lahjaa keräysjoulua kohden jaettavaksi Lastensuojelun avohuollon kautta lapsille ja nuorille.

Joulupuun ideana on tarjota kansalaisille ja yrityksille helppo tapa saada hyvä joulumieli ja levittää sitä eteenpäin. Nuorkauppakamari hoitaa lahjojen keräyksen ja sosiaalitoimi huolehtii lahjojen toimittamisesta Lastensuojelun avohuollon asiakkaina oleville lapsille ja nuorille. Näin varmistetaan, että lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin eikä lastensuojelun piirissä olevien lasten oikeutta yksityisyyteen vaaranneta.

Miten keräykseen voi osallistua?

Joulupuun ideana on antaa lapsille uusi tai itse tehty lahja, ei siis käytettyä tai kierrätystavaraa. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai kallis – kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan. Kampanja on puhdasta hyväntekeväisyyttä, eikä siinä liiku raha.

Keräykseen voi osallistua tuomalla oman lahjansa keräyspisteeseen sen aukioloaikana. Kaikki kerätyt lahjat tarkistetaan sosiaalitoimessa, joten lahjat toivotaan tuotavan ilman pakettia.

Tulossa vielä seuraavat keräystapahtumat K-Citymarket Tiiriössä sekä Kauppakeskus Goodmanissa:

La 13.12. klo 12–18 (Kauppakeskus Goodmanissa jo klo 10 alkaen!). Su 14.12. klo 12–18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset