Kaupunkiuutiset

Juhannusjuhla palaa Apparalle

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perinteinen juhannusjuhla palaa Apparalle. Edellisen kerran kokko on sytytetty Ahvenistonjärven rannalla vuonna 2010. Viimeisen seitsemän vuoden aikana on vietetty hienoja ja tunnelmallisia juhannusjuhlia Rengon kirkkojärven kauniissa maisemissa.

Paluu Ahveniston olympiapuistoon tapahtuu näyttävästi ja kansallismaiseman henkeen sopivalla yhdistelmällä herkkyyttä ja eeppisyyttä. Ohjelmassa on yhteislauluja haitarin säestyksellä, lentonäytös, mieskuorojen show ja sään salliessa myös juhannuskokon ihailua.

Varsinainen ohjelma-aika on kello 20–22. Ohjelma ja alueelle tuleminen on ilmaista.

Klo 20 Kesäisiä yhteislauluja laulattavat rinneauditoriossa Sibelius-opiston harmonikansoiton opettaja Reijo Ahonen ja kanttori Minna Koskikunnas. Klo 20.45 Lentonäytöksessä loistaa Pitts-kaksitasotaitolentokone Mörkö. Klo 21 Juhannuskokko syttyy veden päällä ja klo 21.15 kirkkoherra Timo Kalaja pitää juhannuspuheen.

Klo 21.30 on vuorossa Juhannuksen voimaa -show miesäänin ja uruin järven rannalle rakennetulla lavalla. Viron Filharmonisen kuoron ja Utopia-kuoron mieslaulajia johtaa Heikki Seppänen. Urkuja soittavat kanttorit Anna-Maria Lehtoaho ja Sonja Saarikko.

Paikalla on mehu- ja makkaramyyntiä. Myös rantavalvonta on järjestetty.

Ahveniston alueelle ei voi pysäköidä, mutta auton voi jättää Jäähallin parkkipaikalle, josta on järjestetty nonstop-kuljetukset 2 euron hintaan kello 18 alkaen.

Alueelle on myös kaupunkiliikenteen linja-autokuljetukset Kukostensyrjästä, Äikäälästä ja Loimalahdesta klo 18.00, 18.45 ja 19.30 ja Rengosta klo 18.45. Kaikki pysäkit kunkin reitin varrella ovat käytössä. Paluulähdöt klo 21.15 ja 22.15.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset