fbpx
Kaupunkiuutiset

Juhlavuonna Hattulan kunnassa kaikki hyvin

Hattulan kolmen suurimman puoleen valtuustoryhmien puheenjohtajat kertovat oman näkemyksensä siitä, mitä kuntaan kuuluu 150-vuotisjuhlavuonna.

Ajankohtaisia asioita valottavat Kokoomuksen Reijo Hallenberg, SDP:n Matti Hämäläinen ja keskiryhmien Kaj Nordenswan (kesk.). Kokoomuksella on 35-jäsenisessä valtuustossa 10, SDP:llä 9 sekä Keskustalla ja KD:llä yhteensä 9 paikkaa.

Ryhmänjohtajat vastaavat seuraaviin kysymyksiin.

1. Mitä hyvää Hattulassa tapahtuu tänä vuonna?

2. Onko jotain asioita, mitä pelkäät, tai mitkä voivat olla kunnan ja kuntalaisten kannalta huonoja tänä vuonna tapahtuvia asioita?

3. Miltä kunnan tulevaisuus näyttää?

4. Hattula kaipaa lisää asukkaita. Miksi sinne kannattaisi muuttaa asumaan?

REIJO HALLENBERG

1. Rakennusvalvonnassa tapahtuu digiloikka eli rakennuslupakäsittely muuttuu sähköiseksi.

2. Näköpiirissä ei ole pelättäviä tai huonoja asioita.

3. Kun taloutta hoidetaan edelleen siten, että pystymme vastaamaan tulevaisuuden tuomiin haasteisiin, tulevaisuus näyttää kohtuulliselta.

4. Hattulassa on laadukkaasti järjestetyt palvelut. Luonnonläheisiä tontteja on tarjolla lähellä palveluja ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.

MATTI HÄMÄLÄINEN

1. Tänä vuonna saadaan perusterveydenhuollon asiat kuntoon. Nyt pystytään takaamaan kuntalaisille hyvät terveydenhuoltopalvelut kotikunnassamme. Myös 150. juhlavuoden tapahtumat tulevat näkymään positiivisena signaalina kuntalaisille.

2. Ainoa asia, joka askarruttaa minua suuresti on soteen liittyvät asiat, vaikkakaan ne eivät varsinaisesti tapahtune tänä vuonna. Siinä on kuntalaisten kannalta niin paljon epäselviä asioita, ettei niistä ota selvää ”erkkikään”.

3. Hattulan kunnan tulevaisuus näyttää erinomaiselta. Kunta kehittyy, asukkaat ovat tyytyväisiä ja terveitä. Myöskin luottamus- ja virkahenkilöt kuuntelevat herkällä korvalla kuntalaisia, joten tieto kulkee sujuvasti myös päättäjille. Uusien asuntojen rakentamisen vähyys hivenen huolettaa.

4. Hattulaan kannattaa muuttaa muun muassa siksi, että täällä perusterveydenhuolto ja kouluverkko digiloikkineen ovat kunnossa, voi valita itse haluaako rakentaa talonsa taajamaan tai haja-asutusalueelle, palvelut ja monimuotoinen luonto ovat lähellä. Hattulassa on hyvä olla ja asua!

KAJ NORDENSWAN

1. Hattulan perusterveydenhuollon uusi sopimus saadaan mitä ilmeisimmin maaliin alkukevään aikana. Sen valmistelu ja käsittely on ollut todella perusteellista, ja haasteita siinä on riittänyt.

2. Pelkoon ei ole mitään syytä. Huolissaan voin olla joistain asioista. Kunnan valmistautuminen Soten myötä muuttuvaan toiminnan uudelleen järjestämiseen on tällä hetkellä vielä ison epävarmuuden ja sumun peitossa. Valtakunnantason lopulliset päätökset puuttuvat. Aikataulua ei kuitenkaan ole muutettu. Liikkuvia osia on paljon. Siirtyvätkö kustannukset oikeassa suhteessa Soten mukana maakuntaan?

3. Tulevaisuus näyttää kunnassa ja maakunnassa valoisalta. Talouden elpyminen näkyy myös meillä. Toimeliaisuus on lisääntynyt, ja monenlaiset hankkeet ovat ottamassa tuulta purjeisiin.

4. Hattulassa on valinnan varaa tonteista. Meillä on valmiina rakennettavia tontteja useammassa paikassa. Palvelut ovat meillä ihmisen mittaisia ja kuntalaisten tavoitettavissa usein hyvinkin joustavasti ja nopeasti. Hattulassa on lisänä ja leimaa antavana Suomen suurin varuskunta, Parolan Panssariprikaati. Se on seudullisesti merkittävä työnantaja ja palveluiden hankkija.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset