Kaupunkiuutiset

Jukka Kuoppamäki RNO:n solistina

Riku Niemi Orchestra suuntaa huhtikuussa neljän konsertin kiertueelle solistinaan Jukka Kuoppamäki.

1960-luvulla soolouransa aloittaneen Jukka Kuoppamäen rakastetuimpia lauluja ovat muun muassa Sininen ja valkoinen, Pieni mies ja Kultaa tai kunniaa. Kaikkiaan lauluntekijä on kirjoittanut itselleen ja muille artisteille noin 1 500 sävellystä ja sanoitusta.

– Jukka Kuoppamäkeä voi ansaitusti kutsua suomalaisen musiikin eläväksi legendaksi, toteaa kapellimestari Riku Niemi.

– Monet Jukka Kuoppamäen laulut ovat juurtuneet osaksi suomalaista sielunmaisemaa ja musiikinhistoriaa. Onkin erityinen ilo ja kunnia kutsua tämä sinivalkoinen ääni orkesterini solistiksi, Riku Niemi kertoo.

25-henkisen Riku Niemi Orchestran ja Jukka Kuoppamäen yhteiskonserteissa kuullaan Kuoppamäen ikivihreiden sävelten lisäksi myös lauluntekijän uudempaa tuotantoa. Jukka Kuoppamäki julkaisee myöhemmin tänä vuonna uuden sooloalbumin.

RIKU NIEMI ORCHESTRA (RNO) on vuonna 2005 perustettu ammattiorkesteri, jonka 25-henkisen kokoonpanon muodostavat big band ja jousisoitinryhmä.

RNO:n ohjelmisto koostuu viihde- ja rytmimusiikin kotimaisten ja kansainvälisten klassikoiden lisäksi rohkeista poiminnoista musiikin eri tyylisuunnista. Perustamisestaan lähtien orkesteri on esiintynyt useiden merkittävien koti- ja ulkomaisten taiteilijoiden kanssa.

RNO saa toimintaansa rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Riku Niemi Orchestra solistinaan Jukka Kuoppamäki Verkatehtaassa su 17.4. klo 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset