Kaupunkiuutiset

Jukka Stolt on tyytyväinen puolimaratoniinsa

Hämeenlinnan Maratonissa puolikkaan juossut ja koko matkan erityislapsia vainuissa työntänyt Jukka Stolt on tyytyväinen tempauksensa saamaan huomioon.

– Uskoisin, että aika moni ihminen tietää viime viikonlopun jälkeen Saaristen koulun lasten tarpeet. Pihamaa kaipaa todella kunnostusta.

Stolt työnsi puolimaratonilla kaikkiaan viittä eri lasta.

– Kaikki ne lapset, jotka kykenivät olemaan vaunuissa, osallistuivat kanssani maratoniin.

Stolt alitti puolimaratonilla kolmen tunnin rajan reilulla kuudella minuutilla.

Voima ja kunto kestivät hyvin, tosin moneen kertaan operoitu selkä alkoi loppumatkasta viestittää, ettei kannattaisi rehkiä liikaa. Olin päätätnyt juosta lasten asia edellä, en aika edellä. Itse pidän suoritustani kohtuullisena ja varmaan aika oli puolimaratonilla lastenvaunuja työntäen ainakin suomen ennätys.

Vuonna 2006 Stolt joutui Intiassa vakavaan auto-onnettomuuteen. Stolt sai turmassa vakavan aivovamman ja selkäydinvamman. Häneltä murtui kolme rintarangan selkänikamaa solisluut ja rintalasta. Vasen käsi murskaantui useista kohdista, ja lähes kaikki kylkiluut katkesivat.

Puolitoista vuotta onnettomuudesta Stolt juoksi puolimaratonin. Stoltin selässä on titaanivahvikkeet ja kuusi titaanipulttia. Vahvikkeiden alapuolinen nikama murtui aikanaan ilmeisesti selkään kohdistuneen paineen takia.

– Toinen nikama murtui luultavasti liiallisen harjoittelun takia. Kun selästä on onnettomuudessa ja sen jälkeen murtunut kaikkiaan viisi nikamaa, en enää tällä puolimaratonilla halunnut rikkoa lisää. Nyt pidän ainakin jonkinlaisen tauon juoksemisesta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset