Kaupunkiuutiset

Jukolan autonromut ovat saamassa lähdön

Lehden toimitukseen on syksyn mittaan tullut yhteydenottoja Jukolasta. Paikalliset asukkaat ja yrittäjät ovat ihmetelleet Hongistonkujan yleiselle parkkialueelle pesiytyneitä autonromuja ja kyselleet, miksi niitä ei ole siirretty pois. Pysäköintialueella on tällä hetkellä neljä ajoneuvoa, joista on rikottu ikkunoita ja renkaita on tyhjennetty tai jopa viety pois. Porukassa on myös hyvin kookas pakettiauto, joka on kaiken hyvän lisäksi pysäköity vielä invapaikalle.

Moottoritielle ja valtateille sekä niiden välittömään läheisyyteen hylättyjen ajoneuvojen poistaminen on tienpitoviranomaisten vastuulla. Kaupunkialueella siirtäminen kuuluu Hämeenlinnan kaupungin pysäköinninvalvonnalle, mutta asia ei ole aivan yksiselitteinen.

– Kaupungin kunnossapitoon kuuluvilla alueilla romujen siirtäminen on meidän vastuullaamme, vastaava pysäköintialuetarkastaja Kari Raatikainen kertoo.

– Joissakin tapauksissa pitää selvittää, onko alue yleinen vai yksityinen. Esimerkiksi Karhitien parkkipaikan mahdollisten romujen siirtäminen on jyvitetty läheisille taloyhtiöille. Hongistonkujan parkkipaikan osalta asia on ollut vielä epäselvä.

Raatikaisen mukaan ratkaisu asiaan saadaan tämän viikon keskiviikkona.

– Jos kaupunki katsoo, että alue kuuluu meille, haemme romut pois ja laskutamme autojen omistajia, jos he ovat tavoitettavissa.

– Siinä tapauksessa, että alue kuuluu taloyhtiöille ja kiinteistön omistajalle, romujen siirto on heidän vastuullaan. Mekin voimme kyllä sen heidän puolestaan tehdä 230 euron laskutusta vastaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset