Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Jukolan kirjasto sulkeutui etuajassa

Nummen kirjasto avautuu elokuun aikana Nummikeskuksessa.
Ennenaikaisesti suljetun Jukolan kirjaston tiloihin kaavaillaan Läntistä kumppanuustaloa.

Jukolan kirjaston omatoimikäyttö päättyi etuajassa viime viikon tiistaina kirjastotilojen liian korkean lämpötilan vuoksi. Helle oli vaikuttanut myös sähköisten lukkojen toimintaan. Kirjasto suljettiin, koska korkea sisälämpötila yhdessä lukkojen toimintahäiriöiden kanssa oli mahdollinen turvallisuusriski kirjastoa omatoimisesti käyttäville asiakkaille.

Jukolan kirjasto oli ollut juhannuksesta asti ainoastaan omatoimikäytössä. Alkuperäisen aikataulun mukaan Jukolan kirjaston oli määrä sulkeutua lopullisesti Nummikeskukseen muuton vuoksi vasta maanantaina 30.7.

Jukolan kirjaston palautuslaatikko on yhä käytössä 12.8. saakka. Aineistoa voi palauttaa myös muihin kirjastopisteisiin. Jukolan kirjastosta lainatuissa kirjoissa on kuitenkin pidennetyt laina-ajat. Saapuneet varaukset voi noutaa Hämeenlinnan pääkirjastosta (Lukiokatu 2) ja 13.8. alkaen uudesta Nummen kirjastosta (Kylätie 24).

Jukolan kirjasto siirtyy Nummikeskukseen ja kirjaston nimi vaihtuu Nummen kirjastoksi. Uusi kirjasto avautuu maanantaina 13.8.

Nummen lähikirjasto Nummikeskuksessa on kaikille avoin yleinen kirjasto, jonka tiloihin tulee kirjaston tuorein, suosituin ja kiinnostavin aineisto, sekä myös sanoma- ja aikakauslehtiä.

Nummen kirjastossa on asiakaspalvelua m–to klo 12–19 ja pe klo 10–16. Nummen kirjastossa on sama omatoimiaika kuin Jukolan kirjastossakin. Kirjastoa voi käyttää omatoimikortilla joka päivä klo 06–22.  Omatoimikorttia käytetään myös kulkukorttina kirjastoon. Jukolan kirjastossa käytetyt tavalliset kirjastokortit ja omatoimikortit toimivat myös Nummen kirjastossa.

Nummikeskuksessa aloittavat syksyllä kirjaston lisäksi Nummen yhtenäiskoulu, neuvola sekä nuoriso- ja lastenkulttuuripalvelut. Kirjaston sisäänkäynti on pääoven vieressä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset