Kaupunkiuutiset

Junavuorot 
palautettava!

Hämeenlinnan seudun yritysjohtajat vaativat Hämeenlinnan junavuorojen palauttamista vähintään samalle tasolle kuin ne olivat ennen kesäkuuta, selviää Hämeen kauppakamarin tekemästä vetoomuksesta.

– Keräsimme viikossa yli sata kantahämäläisen yritysjohtajan ja vaikuttajan nimeä Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen kertoo.

Kanta-Hämeen yritysjohtajat ovat huolissaan Hämeenlinnan junavuorojen vähentämisestä. VR muutti kesäkuussa aikatauluja, eivätkä kaukojunat enää säännöllisesti pysähdy Hämeenlinnassa.

Vetoomuksessa elinkeinoelämän vaikuttajat vaativat VR:ää ja liikenne- ja viestintäministeriötä palauttamaan vähintään tunnin välein toimivat junavuorot Hämeenlinnan seudulta Helsingin ja Tampereen suuntiin.

Äskettäin Keskuskauppakamarin julkaiseman Alueiden kilpailukyky -selvityksen mukaan hyvät liikenneyhteydet ovat yksi tärkeimmistä Hämeen kauppakamarin alueella toimivien yritysten sijaintiin ja toimintaedellytyksiin vaikuttavista tekijöistä, korostaa Eerikäinen.

– VR:llä on tahtoa lisätä junayhteyksien määrää Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere ja Riihimäki-Lahti -reiteillä. Nyt pitää tehdä nopeasti alueen yritysten työ- ja kokousmatkoja tukevia päätöksiä ja pidemmälle ajanjaksolle kuin vain kuukausiksi tai kahdeksi vuodeksi, Eerikäinen vaatii.

Helsingistä Hämeenlinnan kautta Tampereelle ulottuva Suomen kasvukäytävä muodostaa yhtenäisen työmarkkina-alueen yli 300 000 henkilölle.

Työ- ja kokousmatkailijoiden lisäksi muuttuneet aikataulut vaikuttavat kansainvälisiin yrityksiin, joiden toiminta tai asiakkaat ovat sijoittuneet Tallinnaan, Helsinkiin, Hämeenlinnaan ja/tai Tampereelle. Myös kaupan vapautuneet aukioloajat lisäävät myöhäisempien junavuorojen kysyntää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset