Kaupunkiuutiset

Junnuklubi ja Nuokkari-illat tuovat uutta virtaa Kaivohakaan

Nuorisotila Kaivohaka Idänpäässä pääsi välillä hiukan hiljentymään, mutta viime viikosta lähtien siellä ovat puhaltaneet uudet tuulet. Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys on kehittänyt kaupungin nuorisopalveluiden kanssa uuden toimintamallin, jossa Kaivohakaa vetää nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Sanna Laaksonen.

– Ohjaan askarteluja, pelejä ja leikkejä, järjestän leffailtoja ja vaikkapa leivontaa, Laaksonen kertoo.

– Oikeastaan ihan mitä tahansa mukavaa tehdään, mikä lapsia ja nuoria kiinnostaa.

Kaivohaka on aloittanut maanantaista keskiviikkoon klo 12-16 vapaamuotoisen kerhotoiminnan eli JunnuKlubin. Kaikille alakouluikäisille tarkoitetulla klubilla voi tehdä läksyjä, rentoutua koulun jälkeen tai pelailla vaikkapa biljardia. Lisäksi on aloitettu tiistaisin ja torstaisin nuorisoillat, jotka jatkuvat kello 20 saakka. Nuokkarit on suunnattu 10-18 -vuotiaille.

Maksutonta kivaa

Toiminnan järjestäjät toivovat, että ihmiset löytäisivät taas Kaivohakaan ja käyttäisivät hyväkseen Junnuklubia ja Nuokkari-iltoja, jotka ovat maksuttomia.

– Tällaisten tilojen kävijämäärät tuppaavat välillä aaltoilemaan, 4H-yhdistyksen ryhmätoiminnan kehityspäällikkö Heidi Siivonen pohtii.

– Uskomme, että nyt kun yhdellä ihmisellä on tilaan emäntämäinen ote, niin tänne on mukava tulla ja toiminta kehittyy vauhdilla. Alueella on kuitenkin paljon perheitä, lapsia ja nuoria, joille tarjotaan kaikenlaista mielekästä tekemistä.

Keväällä 2015 Kaivohaassa aloitetaan kerhotoimintoja. Lisäksi tilasta voi kysellä vapaita käyttövuoroja erilaisille yhdistyksille ja muille toimintaryhmille. Lisätietoja löytyy nettisivuilta www.hameenlinna.4h.fi ja www.hameenlinna.fi/Palevlut/Nuoret/.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset