Kaupunkiuutiset

Jylhä ja komea mestariteos

Blade Runner 2049Ohjaaja Denis VilleneuveRooleissa Ryan Gosling, Robin Wright, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Jared Leto

 

Joskus odotus palkitaan! Denis Villeneuven ohjaama Blade Runner 2049 on upea jatko-osa Ridley Scottin vuoden 1982 Blade Runnerille. Villeneuven elokuva toimii myös aivan itsenäisenä elokuvana, eikä nojaa liikaa kulttimaineeseen kohonneeseen Blade Runneriin.

Ensimmäisen elokuvan tapahtumavuodesta 2019 on kulunut 30 vuotta. Maailma on kurjistunut ja osin tuhoutunut. Vihreys on kadonnut ja sää on sadetta, lunta, tuulta ja harmautta. LAPD:n poliisi K (Ryan Gosling) saa rutiinitehtävän, joka käynnistää tapahtumien vyöryn. Samalla K tajuaa olevansa osa menneisyyttä. Jäljet johtavat kadonneeseen replikanttien metsästäjään Deckardiin (Harrison Ford). Tässä elokuva linkittyy taitavasti edelliseen.

Blade Runner 2049 ei ole niin filosofinen kuin edeltäjänsä, mutta kyllä tässäkin jokainen repliikki on harkittu huolella. Deckard toteaakin, että joskus rakastaakseen jotakuta on oltava muukalainen. Elokuvan visuaalisuus on huikea aina muistojen rakentamista ja Deckardin asumaa rapistunutta kasinoa myöten. Ryan Goslingin eleettömyys kantaa, kuten myös Harrison Fordin vihainen katkeruus. Mukana on myös Krista Kosonen ja hän puhuu suomea!

 

* * * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset