fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaarina Heleniuksen sarjakuvahahmot svengaavat Raamidaamien galleriassa

Kaarina Heleniuksen näyttely Musiikkia & sarjakuvaa yhdistää sarjakuvaa, pop- ja katutaidetta. Muodonmuutoksen Heleniuksen maalauksissa ovat kokeneet mm. Ella Fitzgerald, Nick Cave ja Frank Sinatra. Kuva: Riikka Helenius
Kaarina Heleniuksen näyttely Musiikkia & sarjakuvaa yhdistää sarjakuvaa, pop- ja katutaidetta. Muodonmuutoksen Heleniuksen maalauksissa ovat kokeneet mm. Ella Fitzgerald, Nick Cave ja Frank Sinatra. Kuva: Riikka Helenius

Raamidaamien galleriassa on esillä kuvataiteilija Kaarina Heleniuksen sarjakuvaa, pop- ja katutaidetta yhdistelevä näyttely Musiikkia & sarjakuvaa. Helenius on yhdistänyt tunnettuja muusikoita sarjakuva- ja elokuvahahmoihin, ja maalannut hahmot seikkailemaan urbaaniin, graffititaiteen ympäröimään kaupunkimiljööseen.

– Näyttelyn ideana on yhdistää vanhaa ja uutta humoristisella otteella, taiteilija kertoo.

 

Jazzlegenda Ella Fitzgerald on päätynyt Minni Hiiren ja Louis Armstrongin Sonic-siilin nahkoihin. Jazzkitaristi Django Reinhardt seikkailee Lucky Luke -sarjakuvan Daltonin veljesten joukossa. Teossarjan varhaisin muusikko, 1500-luvulla elänyt englantilainen säveltäjä ja luutunsoittaja John Dowland ratsastaa Super Marion dinosauruksella.

Nick Caven maalasin smurffeja jahtaavaksi velhoksi. Kaikki teokset ovat öljyväritöitä, sillä se on minulle omin ja luontaisin tekniikka, Helenius esittelee.

 

Idea sarjakuvahahmojen ja muusikoiden yhdistämisestä syntyi hämeenlinnalaisessa viinibaarissa.

– Istuimme mieheni Jarmon (Julkunen) kanssa lasillisella ja suunnittelimme yhteistä projektia, miten yhdistäisimme musiikin ja kuvataiteen. Siitä se sitten lähti.

– Galleriassa on myös nuotit ja erivärisiä muovisia ukuleleja, joita voi kokeilla.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Helenius asuu ja työskentelee nykyisin Helsingissä. Hänellä on suunnittelutoimisto Kruunuhaassa ja ateljee Lapinlahden entisessä sairaalassa. Maalaaminen toimii henkireikänä ja vastapainona mainosalan töille.

Kaarina Heleniuksen näyttely ”Musiikkia & sarjakuvaa” on esillä Raamidaamien galleriassa Verkatehtaalla 31.5. asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset