Kaupunkiuutiset

Kädentaidot ovat 
arvossaan 4H:ssa

Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen talven kerhotoiminnoissa keskitytään konkreettisesti käsillä tekemiseen. Muun muassa kokki-, lennokki- ja moottorikerhoissa jokainen osallistuja näkee ja kokee kädentaitojensa lopputuloksen.

Seudullinen yhdistys järjestää toimintaa Hämeenlinnan kaupungin alueella ja Hattulassa. Tulevan lukuvuoden kerho- ja muu tarjonta julkaistaan yhdistyksen nettisivuilla elokuun aikana. Kerhot alkavat syyskuun alussa.

4H on myös siitä erilainen toimija, että se toteuttaa eri harrastusalojen kerhotoimintaa, jos alueen asukkailta tulee hyviä ehdotuksia.

Yhdistys kannustaakin ideoimaan lapsille ja nuorille toimintaa, ja ottamaan yhteyttä uusien ehdotusten kanssa yhdistyksen toimihenkilöihin.

– Korostamme toiminnoissamme yhdessä tekemistä sekä henkilökohtaista kanssakäymistä ohjaajan ja toisten kerholaisten kanssa. Kerhotapaamisessa tietokoneet ja muut viestinvälineet jätetään hetkeksi sivuun ja paneudutaan täysillä itse asiaan, yhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo kertoo toimintaperiaatteesta.

Kehityspäällikkö Arto Mäkinen muistuttaa, ettei kerhotoiminnoissa ole osallistujille mitään ennakkovaatimuksia – kaikki pääsevät mukaan.

– Osallistujat ovat kouluikäisiä lapsia ja nuoria. Toiminta on avointa ja osallistujilleen hyvin edullista, Mäkinen jatkaa.

Osa kerhoista on erikoiskerhoja, esimerkiksi Hauhon moottorikerho, jonka toiminnassa ovat nuorten isät ammattitaitoisina ohjaajina.

4H-toiminnassa on myös tyypillistä, että osallistujasta kasvaa vuosien aikana aktiivinen kerho-ohjaaja. Tähän tehtävään annetaan koulutus.

4H:n kokkikerhot ovat erittäin suosittuja, sillä kerhotapaamisissa valmistetut ateriat nautitaan paikan päällä. Oman annoksen valmistaminen innostaa lapsia ja nuoria siinä missä aikuisiakin.

Nuorille 4H tarjoaa yrityskoulutusta, joka samalla osa aikuistumisprosessia. Koulutuksen käyneet perustavat yleensä 4H-yrityksen, jonka kautta saa kosketuksen käytännön yritystoimintaan.

4H:n pyörittämät kerhot toimivat säännöllisesti, pääosin kerta viikossa -periaatteella.

– Pitempikestoisten kerhojen rinnalla on myös teemakerhoja, jotka kestävät vain muutaman tapaamiskerran. Jouluherkkukerho on yksi esimerkki tällaisesta lyhytaikaisesta projektista, Pirjo Seulamo kertoo.

www.hameenlinna.4h.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset