Kaupunkiuutiset

Kahden konkarin bändit kohtaavat Suisto-klubilla

Äijäenergiaa, vahvaa paikallisväriä ja rajatonta musiikkia on luvassa Suistolla, kun lavan valtaavat K.i.M. ja Mussus van der Exodus. Muutama vuosi sitten pystyyn polkaistu Keski-ikäiset Miehet perustettiin näyttelijä-laulaja Heikki ”Hopo” Kuuselan kirjoittamien kappaleiden ympärille.

– Olin ruokakaupassa keski-ikäisenä miehenä ja törmäsin toiseen samanlaiseen, joka ehdotti musiikillista yhteistyötä, Kuusela muistelee.

– Kun ekoissa treeneissä ei meinannut lukulaseja löytyä, bändin nimi ilmaantui kuin itsestään. Aluksi soitimme vanhempaa soolomateriaaliani, mutta viimeisen vuoden aikana on syntynyt runsaasti uusia kappaleita.

Laulusolisti Kuuselan lisäksi bändissä soittavat rumpali Pekka Helanen, basisti Keijo Hakala ja kitaristi Pasi Nuutinen. Yhtyeen musiikki on melodista poprockia, jota kuljettavat Kuuselan elämänmakuiset lyriikat.

– Ehkäpä musiikissa on enemmän lihaa ja rasvaa kuin 30 vuotta sitten, Kuusela pohtii.

– Henkinen tulokulma on sellainen, että mukana on vähän malttiakin ja kykyä kuunnella lavalla muidenkin tekemistä. Toivomme tarjoavamme kuulijoille vaihtelua, sillä kappaleista löytyy naurua ja angstia, hitautta ja nopeutta.

Paluu telakalta

Illan loppupuolesta huolehtii Mussus van der Exodus. Janakkalasta kotoisin oleva, mutta nykyään Hattulassa asustava Mussu Forss keikkaili bändeineen ahkerasti 1980-luvun loppupuolella. Viimeinen esiintyminen tuolloin oli Miljoonasateen kanssa Valkeakoskella.

– Homma loppui siihen, kun Sandbergin Lasse lähti inttiin. Sitten tulikin 25 vuotta taukoa, Forss kertoo.

– Viime kesänä vietin sitten synttäreitä ja halusin koota yhtyeen niitä varten kasaan. Jouduin opettelemaan soittamisen kokonaan uudestaan, mutta bändin kemia toimi kuin ennen vanhaan ja kaikilla oli hauskaa.

Laulaja-kitaristi Forssin ja bassoa soittavan Sandbergin lisäksi bändiin kuuluvat laulaja-viulisti Ilona Ala-Leppilampi, soolokitaristi Timo Kero sekä uutena kasvona mukaan tullut rumpali Pekka Helanen. Yhtyeen musiikista vastaava Forss kuvaa linjaa melodiseksi popiksi progehöysteillä.

– Biiseistä puolet on englanniksi ja puolet suomeksi. Laulut kertovat rakkaudesta, muistoista ja kaikesta siitä, mitä elämä on opettanut. Vaikka soittamisen opettelu oli hiukan hankalaa, uusia biisejä on tullut ihmeen helposti. Aikaisemmin en itse lainkaan laulanut, jota siinä on ollut haastetta.

K.i.M. ja Mussus van der Exodus la 17.1. klo 22 Suistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset