fbpx
Kaupunkiuutiset

Kahvilakiertueella tietoa omaishoidosta

Hämeenlinnan seudun omaishoitaja ja läheiset -yhdistys aloittaa ensi keskiviikkona kahvilakiertueen, joissa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista. Ensimmäinen tilaisuus on Hauholla.

Omaisoiva-kahvilat ovat kaikille avoimia, vuorovaikutuksellisia ja tiedottavia tilaisuuksia, joissa kahvikupposen äärellä jutellaan omaishoitoon liittyvistä asioista.

Kahvilassa ollaan leppoisalla mielellä. Joku haluaa vaihtaa kokemuksia toisten omaishoitajien kanssa, toinen haluaa istua hiljaa ja kuunnella muita.

Kahvilassa tarjotaan ajankohtaista neuvontaa, ohjausta ja tietoa toiminnasta, lomista ja kuntoutusjaksoista. Kahviloissa kysytäänkin yleensä monista asioista. Näitä ovat esim. konkreettinen apu lomakkeiden täyttämiseen, sosiaalituet ja ikäihmisten tarpeet, omaishoitajien harrastukset ja hoitoapu, yhteisten arjen asioiden jakaminen, parisuhteen muuttuminen, työn ja omaishoidon sovittaminen ja erilaiset omaishoitotilanteet.

Kahvilaan tulevat voivat ehdottaa, miten Omaishoitaja-yhdistys voisi tukea juuri heidän oman alueensa toimintaa. Toivomusten perusteella tulevissa kahviloissa voidaan kuulla asiantuntijoita, perustaa vertaistukiryhmiä ja perustaa uusia tapahtumia alueelle.

Omaisoivan työntekijät kiertävät syys-lokakuun aikana Hämeenlinnan seutua.

Kahviloissa kerrotaan miten voi tulla mukaan toimintaan, on sitten omaishoitaja tai läheistään tukeva, hänen tuttavansa tai vain kiinnostunut toiminnasta.

Omaisoiva-kahvilat Hämeenlinnan seudulla syksyllä 2015: Hauho: 9.9. klo 13.00. Raija Tuomisen juhlatila (OP-kiinteistö), Tuulos: 10.9. klo 13.00. Seurakuntakeskus, Turenki: 14.9. klo 13, Ilona, Kalvola 22.9. klo 13, Lähimmäistupa, Renko 8.10. klo 13, kirjasto, Hattula, 12.10. klo 13 Juteinitalon kahvio (kirjasto 2.krs) ja Lammi 15.10. klo 13. Vapaa-ajankeskus Keidas (uimahalli).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset