Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaihon karavaani tulee lauantaina Tuulokseen – Kapakanmäelle on luvassa vilkas tapahtumakesä

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani palaa varmasti energisenä pitkältä keikkatauoltaan, kun se aloittaa kiertueensa Kapakanmäeltä. Kuva: Muu
Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani palaa varmasti energisenä pitkältä keikkatauoltaan, kun se aloittaa kiertueensa Kapakanmäeltä.

Maamme suosituimpien tanssilavojen joukkoon lukeutuva Tuuloksen Kapakanmäki on avannut jälleen oviaan yleisölle ja esiintyjille kevään ja alkukesän hiljaisuuden jälkeen. Kuluvasta kesästä onkin tulossa Kapakanmäelle varsin vilkas mitä erilaisimpien tapahtumien merkeissä.

– Jotkut keikoista olivat ennestään kalenterissa ja Jarkko Tamminen, Kaija Koo sekä Popeda ja Klamydia saatiin siirrettyä kesältä syksyyn, Kapakanmäen lavaisäntä Kari Lehtonen kertoo.

Tanssien järjestämisen osalta Kapakanmäki joutuu vielä olemaan epätietoisuudessa ja se harmittaa Lehtosta. Tulevaisuuteen on vaikea varautua, kun turvavälejä koskevien rajoitusten purkamiselle ei ole asetettu selvää päivämäärää.

– Elämme Avin alueellisten ohjeiden mukaan, joka tuntuu vähän hassulta. Muualla tanssipaikkoja on jo käynnistelty ja Helsingissä väki tungeksii terasseilla, mutta meidän pitää täällä olla hiljaa, vaikkei tartuntoja ole.

Kesäkausi avattu jo

Kapakanmäen kesä avattiin 27. heinäkuuta stand up -koomikko Ilari Johanssonin tahdissa. Yleisölle oli tarjolla käsidesiä, vaadittuja turvavälejä valvottiin ja jokaiselle paikalle tulleelle oli oma istumapaikka.

– Ilarin ilta toimi ihan hyvin: Pystyimme näyttämään, että porukka liikkuu ja homma toimii. Oli hienoa, kun yleisö otti itse vastuuta käyttäytymisestään ja turvaväleistään.

11. heinäkuuta Kapakanmäelle saapuu Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani.

– Tuuren keikka toteutetaan konserttimuodossa. eli yleisö istuu pöydissä, mutta ehkä joku pieni joraustila järjestetään.

Vilkas meno jatkuu

Suosittu tanssiyhtye Sinitaivas soittaa 30. heinäkuuta Kapakanmäellä kaikkien aikojen ensimmäisen konserttinsa.

Meno jatkuu vilkkaana myös elokuussa, jolloin Kapakanmäen lavalle nousevat muiden muassa Steve ’n’ Seagulls ja Eläkeläiset (29.8.).

Syksyn ohjelmistosta on julkaistu jo Jarkko Tammisen esiintyminen (9.10.) , Kaija Koon konsertti (10.10.) sekä Popedan ja Klamydian (24.10.) yhteiskeikka.

Liput Kapakanmäen tapahtumiin ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani la 11.7. klo 20.30 Kapakanmäessä (Lahden valtatie 206, Tuulos).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset