fbpx
Kaupunkiuutiset

Käikälän suunnalla epäilyttäviä koirakuolemia

Kuvituskuva.

Ilmeisesti jonkun pahantahtoisen ihmisen viskaamaan myrkkyyn menehtyneistä koirista kirjoitetaan yleisönosastoilla ja sosiaalisessa mediassa runsaasti. Käikälässä asuva Marja Kourula sai omakohtaisesti kokea menetyksen, kun hänen kääpiösnautserinsa kuoli juuri joulun alla.

– Olimme lähdössä 16, joulukuuta päivän kestävälle matkalle ja jätimme koiran hetkeksi omaan pihaan Suvantotielle, ennen kuin sisko kävi sen hakemassa Kettumäkeen hoitoon, Kourula kertoo.

– Kun palasimme illalla kotiin koiran kanssa, se vaikutti väsyneeltä ja vatsa oli vähän turvonnut. Yöllä se alkoi oksentaa, mutta syytin oireista siskon sille syöttämää maksalaatikkoa, johon koira ei ollut tottunut.

 

Seuraavana päivänä oireilu jatkui. Kourula vei lemmikkinsä eläinlääkäriin, joka epäili vahvaa vatsatautia, antoi piikin ja määräsi antibiootteja.

– Koira ei kuitenkaan toipunut ja sillä oli alilämpöä, joten kyse ei voinut olla tulehduksesta, Kourula toteaa.

– Se ei syönyt eikä juonut, joten aatonaattona mentiin taas lääkärille, joka totesi koiran aneemiseksi. Se sai neljä piikkiä, mutta illalla se sitten kuoli.

Kääpiösnautseri oli Kourulan mukaan ennen näitä tapahtumia hyvin terve ja virkeä.

– Eläinlääkäri sanoi, että koira on saanut suun kautta jotain hyvin vahvaa myrkkyä. Kun asiaa sitten pohdittiin ja selviteltiin, ainoa mahdollisuus on, että joku on heittänyt myrkyn meidän omalle pihallemme.

 

Kourula tietää toisenkin tapauksen, jossa marraskuussa Solvikinpuistossa ulkoilutettu koira oli jouduttu lopettamaan.

– Koiralle yritettiin tehdä verensiirto, mutta sen kurkku oli palanut liian pahoin. Vesilinnunpuistossa yksi ulkoiluttaja oli huomannut oman koiransa nappaavan jotain suuhunsa puun alta ja vei sen heti eläinlääkäriin oksennutettavaksi, Kourula sanoo.

– Tein oman koirani kuolemasta rikosilmoituksen. Toivon kaikkien muidenkin tekevän samoin sekä muutenkin levittävän tietoa näistä asioista.

 

Hämeen poliisilaitoksen mukaan koirien myrkytystapauksista otetaan yhteyttä harvakseltaan.

– Rikosilmoituksia tulee ihan satunnaisesti, eikä niitä kovinkaan monta ole ollut, rikoskomisario Jani Stepanov kertoo.

– Tapausten tutkiminen on ylipäätään hankalaa, koska myrkyn selvittäminen vaatisi analyysiä. Syy-yhteyden selvittäminen on vaikeaa. Jos koiraa ulkoilutetaan, se syö jotakin ja kuolee, mistä voidaan tietää, onko mahdollinen myrkky ollut esimerkiksi puistossa tai jossain muualla?

 

Kaupunkiuutisissa kerrottiin elokuussa Hattelmalantien ympäristöön heitetyistä piikkilihapullista. Facebookiin asiasta viestiä laittanut mies sanoi nähneensä heittelijän ja kertoi myös tälle tuntomerkit. Asia ei ole kuitenkaan edennyt.

– Minä en ainakaan muista, että kukaan olisi tällaiseen liittyen tuomiota saanut.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset