Kaupunkiuutiset

”Kaikille on paikkansa”

Ammattiopisto Tavastian pintakäsittelyalan ensimmäisen vuoden maalariopiskelijat tempaisevat koulukiusaamista vastaan järjestämällä tuolinäyttelyn Kauppakeskus Tavastilaan.

”Ystävyyden tuolit – jokaiselle on paikkansa” -projekti sai teemansa tämän vuoden koulurauhan julistuksesta.

– Koulukiusaamisen vastustaminen on ollut nyt viimepäivinä kovasti tapetilla, kun jopa presidentti Sauli Niinistökin otti siihen kantaa ja pyysi virka-apua. Me olemme myös mukana. Projektin ajatus on juuri siinä, lehtori ja ammatillinen erityisopettaja Tia Ekholm Ammattiopisto Tavastiasta kertoo.

Näyttelypaikka järjestyi helposti, kun ammattiopistolla on ennenkin ollut yhteistyötä Kauppakeskus Tavastilan kanssa. Projektissa jokainen opiskelija sai tuunata oman tuolinsa juuri sellaiseksi kuin halusi.

– Siinä sai ilmaista mielialaa, tunnetta, omia kiinnostuksen kohteita. Mitä vaan. Tuolit ovat persoonia, jokainen omanlaisensa, ihan niin kuin me ihmiset. Siitä lähti ajatus, että kaikille on paikkansa, ystävyyden hengessä.

Koulurauhan teema löytyy instagramista #eikiusaamiselle ja #jokainenonarvokas. Ammattiopisto Tavastian maalareilla on instagramissa myös oma sivustonsa @tavastiamaalarit, jossa on kuvia opiskelijoiden töistä.

Tuolinäyttely on esillä Kauppakeskus Tavastilassa 1.12–15.12.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020