Kaupunkiuutiset

Kaikki liittyy seksiin

Luokkakokous 2 – Polttarit

Ohjaaja Taneli Mustonen

Rooleissa Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa, Sami Hedberg, Kalle Lamberg, Anu Sinisalo, Nina Lahtinen

Puolitoista vuotta sitten valmistunut Luokkakokous oli vuoden katsotuin elokuva. Sitä tulee olemaan myöskin Luokkakokous 2 – Polttarit. Kun ensimmäisessä elokuvassa kolme ystävää matkasi luokkakokoukseen, nyt vietetään polttareita, joista tulee hautajaiset. Ensimmäisen elokuvan tavoin kyse on tanskalaisesta konseptista.

Keski-ikäiset Niklas (Aku Hirviniemi) ja Antti (Sami Hedberg) valmistautuvat viettämään Tuomaksen (Jaajo Linnonmaa) polttareita. Iloa vähentää Tuomaksen uuden levyn nuivat arviot, mutta onneksi paikalle saapuu legendaarinen Kikkeli (Kalle Lamberg). Kaikki tietenkin lähtee lapasesta. On prätkäjengiä, strippareita, parisuhderiitoja, peniskateutta ja ennen kaikkea alapäähuumoria.

On loistavaa, että elokuva kerää valtavan yleisön, mutta mitään loistavaa viihdettä Luokkakokous 2 – Polttarit ei ole. Elokuva on sarja sketsejä, jotka ovat yllättävän sisäsiistejä. Meno olisi voinut olla roisimpaa ja tiivistämisen varaa olisi. Elokuvassa on tyhjäkäyntiä verrattuna Amerikan serkkuihinsa Kauhea kankkunen -leffoihin, joissa on myös juoneen panostettu.

Vanajanlinna ja koko Hämeenlinna ovat kuitenkin upeasti esillä. Tuttuja paikkoja on mukava bongailla. Siitä toinen tähti.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset