fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaikki menestyksen eteen

The Neon Demon

Ohjaaja Nicolas Winding Refn

Pääosissa Elle Fanning, Christina Hendricks, Jean Malone, Keanu Reeves

Muotisuunnittelija toteaa, että mikään ei vedä vertoja todelliselle kauneudelle – eikä hän tarkoita sisäistä kauneutta. Nicholas Winding Refnin (mm. Drive) ohjaama The Neon Demon sijoittuu supermallien Los Angelesiin. Kuuman auringon alla maailma on kylmä. Se on kaunista pintaa, surua, kilpailua ja lopulta kauhua ja väkivaltaa.

Alaikäinen ja eksyneen oloinen Jesse (Elle Fanning) saapuu kaupunkiin, asuu painajaismaisessa motellissa ja ystävystyy meikkitaiteilija Rubyn (Jean Malone) kanssa. Pian Jesse nousee mallimaailmassa syrjäyttäen muut, sillä kokematon Jesse tekee mitä vain päästäkseen huipulle. Tätä ei katsota hyvällä.

The Neon Demon on visuaalisilla kuvilla ja musiikilla ladattu lähes kaksituntinen musiikkivideo. Se on hämmentävä ja groteski elokuva. Cannesin yleisö vastasi siihen buuauksin ja osa käveli kesken ulos, sillä elokuvassa muotimaailma syö konkreettisesti luonnolliset kaunottaret. Elokuva on vastenmielinen, mutta kaikella on tarkoitus. The Neon Demon on paljon muutakin kuin harkittuja kauniita ja kauheita kuvia. Se on taitavasti kuvattu kritiikki koko modernille kauneusihanteelle.

★★★★★

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset