Kaupunkiuutiset

Kaikkien aikojen jediritari palaa

Star Wars: The Last JediOhjaaja Rian JohnsonRooleissa Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Adam Driver, Oscar Isaac, Carrie Fisher

 

Heti aluksi – uusin Star Wars on erinomainen! Hallittu ja jännittävä scifiseikkailu, jota olisi voinut katsoa vaikka kuinka pitkään. Elokuvan toiminta ja suvannot rytmittyvät hyvin. Lisäksi The Last Jedi on yllättävän filosofinen.

Uuden sukupolven Star Wars -trilogian keskimmäinen osa yhdistää vanhat ja nuoret, niin katsojissa kuin sarjan henkilöhahmoissa. Rey (Daisy Ridley) on löytänyt yksinäisyyteen vetäytyneen Luke Skywalkerin (Mark Hamill). Samaan aikaan ritarikunnan julma armeija ahdistaa kapinallisten viimeisiä rippeitä ja Prinsessa Leia (Carrie Fisher) koittaa tehdä oikeita ratkaisuja. Rey yrittää saada Skywalkerin avuksi ja toisaalla kapinallisten ahdinko syvenee.

Lavastus hivelee silmiä. Katsojaa myös huvittaa useat otukset, joista lienee ainesta hittileluiksi. Henkilöistä Kylo Ren (Adam River) kasvaa pahuudessaan traagiseksi, samoin Rey (Daisy Ridley) ja Poe (Oscar Isaac) kohoavat keskeisiksi. Tietenkin mukavaa on, että Chewbaccan turkin sisällä on suomalainen Joonas Suotamo. The Last Jedi on komea spektaakkeli, joka samalla jättää katsojalle surun, sillä elokuva jäi edesmenneen Carrie Fisherin viimeiseksi rooliksi.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset