Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaksi paikallista eläinklinikkaa yhdistyi yhdeksi eläinsairaalaksi – Entisen Kultakeskuksen holvit palvelevat nyt röntgentiloina

Eläinsairaala päivystää Tiiriössä ympäri vuorokauden.
Uudessa eläinsairaalassa yhdistyvät molempien paikallisten klinikoiden erityisalueet. Hoitaja Johanna Nurminen ja eläinlääkäri Antri Ioannou ovat juuri aloittelemassa kissapotilaan tutkimista. Kuva: Heli Karttunen
Uudessa eläinsairaalassa yhdistyvät molempien paikallisten klinikoiden erityisalueet. Hoitaja Johanna Nurminen ja eläinlääkäri Antri Ioannou ovat juuri aloittelemassa kissapotilaan tutkimista. Kuva: Heli Karttunen

Eläinsairaala Vethausin ovi käy tiuhaan. Uusi klinikka avautui Tiiriöön Kultakeskuksen entisiin tiloihin 6. heinäkuuta.

Jo heti ensi päivistä lähtien eläinsairaalassa on ollut täysi pöhinä päällä ja tavallisena perjantaiaamuna aulassa vilisee eläinpotilaita.

Klinikka päivystää ympärivuorokautisesti viikon jokaisena päivänä.

– Sillä on iso merkitys alueen asukkaille, että palvelut ovat lähellä myös päivystysaikana, klinikanjohtaja Kaisu Vuori kertoo.

Usein vaativaan ensiapuun saavutaan pitkienkin matkojen päästä.

– Pisimmillään tänne on tultu Vaasasta ja sen pohjoispuolelta.

Eläinlääkäri Kaisu Vuori (vas.) johti aikaisemmin Hämeenlinnan Evidensiaa, Anssi Tast on puolestaan paikallisille tuttu Hattulan Vethausista. Taustalla klinikkaeläinhoitaja Tea Sipilä. Kuva: Heli Karttunen
Eläinlääkäri Kaisu Vuori (vas.) johti aikaisemmin Hämeenlinnan Evidensiaa, Anssi Tast on puolestaan paikallisille tuttu Hattulan Vethausista. Taustalla klinikkaeläinhoitaja Tea Sipilä. Kuva: Heli Karttunen

40 henkeä töissä

Eläinsairaalaksi muutetun Kultakeskuksen sisätilat kokivat täydellisen muodonmuutoksen. Entiset kultaholvit toimivat nyt röntgen- ja tietokonetomografiatiloina.

Klinikka työllistää noin 40 henkeä. Koko henkilökunta oli mukana tilojen suunnittelussa.

– Jouduimme tekemään aika monta piirustusta, että saimme tiloista toimivat. Tämä on ollut hieno projekti ja yhteistyö rakennuttajan kanssa sujui hyvin, kertoo rakennusprojektissa tiiviisti mukana ollut Vuori.

Eläinsairaalassa on kissoille ja koirille omat tehohoitoyksiköt sekä erityisosasto kirurgisille potilaille.

Sairaalalla on myös oma veripankki, mikä on iso etu. Vuori kehuu, että alueen koirat ovat kiitettävästi käyneet luovuttamassa verta.

– Täältä on haettu verituotteita jopa Ouluun.

Yhteistyöllä parammat laitteet

Eläinsairaala kuuluu Evidensia-verkostoon.

– Verkoston jokainen klinikka on paikallisen eläinlääkärin johtama ja tarjoaa juuri niitä palveluita, joita sen oman alueen asiakkaat tarvitsevat. Kun verkosto huolehtii hallinnollisesta puolesta, eläinlääkärit voivat keskittyä potilastyöhön, kertoo Suomen Evidensian varatoimitusjohtaja ja eläinlääketieteellisenä johtajana toimiva Anssi Tast.

Klinikka syntyi, kun paikalliset Vethaus ja Evidensia Hämeenlinna päättivät yhdistää toimintonsa.

– Olimme tehneet yhteistyötä jo ennenkin. Kun Vethausin tilat Hattulassa kävivät liian pieniksi, oli luonteva ratkaisu päätyä yhteen. Täällä on paljon paremmat laitteet ja mahdollisuus hoitaa on viety paljon aikaisempaa pidemmälle, Tast jatkaa.

Kaisu Vuori jatkaa eläinlääkärinä

Tilojen etsiminen alkoi jo vuosi sitten.

– Meillä oli tiedossa, että vanhat tilat olivat kehityskaarensa lopussa. Olin jo aikaisemmin miettinyt, että tämä Kultakeskuksen tila 3-tien varrella olisi optimaalinen. Tässä on hyvät parkkipaikat ja tilaa lemmikkien ulkoiluttamiseen, Tast kertoo.

Sopimus kiinteistöyhtiön kanssa syntyi viime syksynä ja remontti käynnistyi alkukeväästä.

– Kyllähän tässä puhutaan miljoonaluokan investoinnista, mutta meidän toimialalla kannattavuus tulee siitä, että kaikki asiat tehdään mahdollisimman hyvin ja asiakkaiden luottamus tulee korkean ammattitaidon kautta.

Kaisu Vuori vie remontin loppuun, muttei jatka sen jälkeen eläinsairaalan johtajana vaan palaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti eläinlääkäriksi klinikalle. Uusi johtaja selviää syksyllä.

 

Eläinsairaala Vethaus

Yhdisti paikalliset Vethaus – ja Evidensia Hämeenlinna -klinikat.

Sijaitsee Tiiriössä entisissä Kultakeskuksen tiloissa osoitteessa Paroistenraitti 4, Hämeenlinna.

On keskittynyt kissojen ja koirien sekä pieneläinten hoitoon.

Avoinna 24/7.

800 neliön tilat sisältävät muun muassa 3 leikkaussalia, koirien ja kissojen teho-osaston, 7 tutkimushuonetta, laboratorion, veripankin, heräämöt, sosiaalitilat toimistot ja varastot.

Työllistää noin 40 henkilöä.

Kuuluu Evidensia-verkostoon, jolla Suomessa 40 klinikkaa. Niistä 6 päivystää 24/7.

Evidensia-verkosto on osa brittiläistä IVC Evidensiaa. Verkosto on Euroopan suurin ja siihen kuuluu yli 1400 klinikkaa 11 Euroopan maassa.

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020