fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaksi uutta ravintolaa piristää ihan pian Hämeenlinnan keskustaa – "Tavoitteena on aito ravintolakaupunki"

Seinän takana Hallituskadulla avautuu myös uusi viiniravintola.
Matias Pyykön ja Joakim Parkkosen mukaan Puisto Brgr on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin sekä lounas- että ilta-aikaan. Street Vintti on avoinna torstaista lauantaihin iltapainotteisesti. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Matias Pyykön ja Joakim Parkkosen mukaan Puisto Brgr on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin sekä lounas- että ilta-aikaan. Street Vintti on avoinna torstaista lauantaihin iltapainotteisesti. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Mutkaton uusi ruokaravintola ja pistäytymispaikka Puisto Brgr avaa ovensa viikon päästä eli maaliskuun yhdeksäntenä päivänä.

Ravintolan nimi tulee siitä, että yrittäjät halusivat lämminhenkisen paikan, jossa voi nähdä ystäviä, käydä syömässä lasten kanssa tai viettää iltaa burgereiden ja oluen äärellä – vähän kuin oikeassa puistossa.

Yrittäjät kuvailevat uutta ravintolaansa tasokkaaksi, urbaanihenkiseksi fast casual -paikaksi. Käytännössä se tarkoittaa käsityönä paikallisista raaka-aineista tehtyjä hampurilaisia, ribsejä ja potatobowleja. Viimeksi mainittu tarkoittaa uppopaistetuista perunoista tehtyä perunasalaattia, jota Hämeenlinnassa ei vielä muualta saa.

– Keskitymme huippuhyvään pikaruokaan. Matala hintataso, mutta korkea laatu tunnelmallisessa ympäristössä, Joakim Parkkonen lupaa.

Hänen mukaansa mahdottomalta kuulostava yhtälö onnistuu hyvien verkostojen ja ammattitaidon avulla. Hampurilaisten liha tulee Hyvinkäältä, sämpylät Katinalasta ja kasvikset paikallisilta kasvimailta. Esimerkiksi kaalin ravintola fermentoi eli hapattaa itse.

– Se vaatii viitseliäisyyttä. Yrittäjinä emme katsele omia työtuntejamme, muistuttaa Matias Pyykkö.

Ravintolaan tulee myös äänentoisto, joka mahdollistaa pienimuotoisten livekeikkojen järjestämisen.

– Puisto tulee panostamaan myös laadukkaan takeaway-tuotteen toteuttamiseen, Parkkonen lupaa.

Yrittäjät Matias Pyykkö ja Joakim Parkkonen ovat avaamassa kahden yhtiökumppaninsa kanssa kahta uutta ravintolaa Hämeenlinnan keskustaan. Puisto Brgr on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin lounasajasta pitkälle iltaan. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Yrittäjät Matias Pyykkö ja Joakim Parkkonen ovat avaamassa kahden yhtiökumppaninsa kanssa kahta uutta ravintolaa Hämeenlinnan keskustaan. Puisto Brgr on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin lounasajasta pitkälle iltaan. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Viinibaarissa myös sakevalikoima

Aivan seinän takana aloittaa lähes samoihin aikoihin myös toinen ravintola. Viereisessä huoneistossa avataan maaliskuun kolmannella viikolla samojen yrittäjien viinibaari Street Vintti Wine & Dine.

– Ajatus lähti siitä, että Hämeenlinnan keskustassa olisi paikka, jonne voi tulla juomaan lasin viiniä, syömään fine dining -tasoisen ruokalajin ja jatkaa matkaa. Toki halutessaan voi maistella vaikka viisikin ruokalajia, sillä valikoimassa on useita erilaisia japanilaishenkisiä annoksia, laadukkaita juustoja ja paikallisen leipomon leipää, Parkkonen kertoo.

Kylmät annokset ovat pitkälti samoja kuin emoravintola Vintin kausimenussa, mutta Street Vintillä annokset suuntaavat vielä vahvemmin Japanin suuntaan.

– Vintin keittiömestari Miika Keskitalo vastaa myös tämän paikan ruokapuolesta. Täältä voi hakea esimakua siihen, mitä Vintiltä saa.

Ilta- ja viikonloppupainotteisesti avoinna oleva viiniravintola tarjoaa myös cocktaileja sekä sakevalikoiman.

Matias Pyykkö johtaa tällä hetkellä Uomaa. Hän on mukana yhtiössä, joka pyörittää jatkossa myös kolmea muuta ravintolaa Hämeenlinnassa. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Matias Pyykkö johtaa tällä hetkellä Uomaa. Hän on mukana yhtiössä, joka pyörittää jatkossa myös kolmea muuta ravintolaa Hämeenlinnassa. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Tavoitteena on luoda Hämeenlinnasta ruokakaupunki

Moni voi ihmetellä, miten nuoret yrittäjät uskalsivat lähteä investoimaan ja rakentamaan kahta uutta ravintolaa tilanteessa, jossa koronarajoitukset kurittivat ravintola-alaa.

Parkkonen kertoo luottaneensa kuitenkin siihen, ettei rajoituksia voida jatkaa loputtomiin. Myös pandemia on rokotusten ja viruksen muuntumisen myötä rauhoittunut.

Itse asiassa pandemia ravintolasulkuineen loi yrittäjille tilaisuuden uusien ravintolaideoiden kehittelyyn.

– Meillä on ollut jo parin, kolmen vuoden ajan ajatuksissa laajentaa markkina-asemaamme Hämeenlinnassa, Pyykkö sanoo.

Uusien ravintoloiden lähistöllä Hallituskadulla, Kirkkorinteessä ja Raatihuoneenkadulla on pienten viini-, olut- ja ruokaravintoloiden keskittymä. Parkkonen näkee, että paikat vain täydentävät toinen toisiaan.

– Tavoitteena on nimenomaan saada tähän kaupunkiin tällaisia keskittymiä, joista voi muodostua aito ravintolakaupunki.

Yrittäjät haluavat tehdä yhdessä toisten ravintoloitsijoiden kanssa Hämeenlinnasta kiinnostavan ruokamatkailukohteen. Suunnitelmissa on myös ruokatapahtumia.

RestaTeam Ravintolat

Yhtiön takaa löytyvät hämeenlinnalaiset yrittäjät Joakim Parkkonen, Matias Pyykkö, Can Mese ja Jorma Ahonen.

Yrityksellä on 20 työntekijää.

Sen tähänastiset ravintolat ovat Uoma Saaristenkadun ja Palokunnankadun kulmauksessa sekä Vintti Verkatehtaalla.

9.3. avataan 50-paikkainen Puisto Brgr ja seuraavalla viikolla 30-paikkainen Street Vintti Wine & Dine Hallituskatu 8:ssa.

Lisäksi Can Mesen perhe omistaa Topcapin Kaurialassa. Hän oli avaamassa myös Nordic Smokery -bistroa Hallituskadulle.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset