fbpx
Kaupunkiuutiset

Kalamatikkaa ja avantouintia Hyvän mielen reitillä

Syksyllä 2009 perustettu Tervakosken Suruton -yhdistys rustaa noin 100 0000 euron hankehakemusta Linnaseutu-yhdistykselle. Kyseessä ja rakenteilla on Hyvän mielen reitti, jossa kehittämiskohteina ovat erityisesti Alasjärven ranta-alue aktiviteetteineen, mökkeineen, Luulionvuori lintutorneineen sinne johtavine polkuineen ja levähdyspaikoille sijoitettavine penkkeineen.

– Ranta-alueelle on suunnitteilla muun muassa hyppyesteitä, välineitä kehonpainoharjoitteluun tarkoitettuja välineitä – kuten parkouriin ja crossfittiin soveltuvia, kertovat yhdistyksestä sen puheenjohtaja Paula Vuorio ja Elina Wathén.

Hankintoja on tarkoitus tehdä hankintoja myös yleiselle rannalle ja mökkiin sekä muutama kanootti. Suunnittelulistalla Luulionvuoren osalta on luontopolku tauluineen, opasteineen ja lisäksi lintutorni.

Lähes 100 000 euron hankinnat yhdistys laskee rahoittavansa pääasiassa Linnaseutu-yhdistyksestä EU:n Leader -hankkeena. Osa kustannetaan omarahoituksena ja osa talkootyöllä.

Omarahoitusosuuteen tervetulleita ovat edelleen niin sponsorit, yksityiset kuin yhteisöt, kehottavat Vuorio ja Wathen.

Jäseniä asukasyhdistyksessä on tällä hetkellä noin kaksisataa.

Käyttöä kaikkina vuodenaikoina

– Alasjärven rannassa oleva, 1950 -luvulla rakennettu mökki oli jo suunniteltu purettavaksi, kun pelastimme sen yhdistyksen huomaan vuonna 2009, mainitsevat Vuorio ja Wathén.

– Mökin vuokrasopimukseen kuuluu, että pidämme sitä ja yleistä uimarantaa kunnossa.

Tilojen käyttö on monipuolista: on vuokrausta niin yhdistyksen jäsenille kuin ulkopuoliselle, avantouintia saunoineen, Kalakillan lapsille järjestämiä ”kalamatikkapäiviä.” Paikan ovat erilaisena oppimisympäristönä löytäneet myös monet koululuokat. Yhteistyökuviota täydentävät jatkossa partiolaisetkin, suunnitelmissa on, että he voivat pitää paikkaa tukikohtanaan.

Yhdistyksen nimissä järjestetään erilaisia lyhytkursseja: joogaa ja pumppista.

Toimiva yhteistyökuvio on muodostunut paikallisen K-kauppiaan kanssa, kauppa toimii mökin vuokraajille avaimen luovutuspaikkana.

Monenlaisten tapahtumien kautta Suruton kasvattaa toimintansa tunnettuutta.

– Päätapahtumana on loppukesällä järjestettävä Tervassa tapahtuu. Elokuun lopulla se kokosi paikalle satoihin nousevan osallistujamäärän ja lumosi illan tähden, Pete Parkkosen.

Mökkirantaan ovat kohdistuneet yhdistyksen jo toteutuneet kaksi ensimmäistä hanketta. Niitä molempia tuki Linnaseutu ry ja kohteina olivat muun muassa uimarannan kunnostaminen, avanto ja mökin kylmälaitteet sekä soutuvene mökin rantaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset