Kaupunkiuutiset

Kalevalainen jäsenkorjaus
hoitaa ihmistä kokonaisuutena

Kalevalainen jäsenkorjaus on termi, joka herättää asiaa tuntemattoman päässä mielikuvia muinaissuomalaisista tietäjistä ja psyykkisiä voimia hallitsevista ihmeparantajista. Totuus on vallan toinen.

– Kyllä tästä on mystiikka aika kaukana, Marko Räsänen vakuuttaa.

– Jäsenkorjaus perustuu tietämykseen kehon anatomiasta ja siihen, mitä hoitaja käsillään tuntee.

Hoidossa tasapainotetaan kehon kineettinen ketju jalkateristä päähän saakka. Käsittely lisää lihasten ja nivelten liikkuvuutta sekä parantaa kudosnesteiden kiertoa ja siten tasapainottaa kehon toimintaa.

– Jäsenkorjauksessa ei niksautella eikä naksautella, vaan hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja pehmeästi asiakasta kuunnellen ja liikettä hyödyntäen.

Hoitomuodon juuret ovat satoja vuosia vanhassa kansanlääkinnän perinteessä, joka on säilynyt erityisesti Pohjanmaalla. Alan moderneja uranuurtajia ovat Olavi Mäkelä ja Pentti Penttilä, joiden menetelmiä on tutkittu muun muassa Kuopion yliopistossa. Koulutusta antaa ainoastaan Kansanlääkintäseura ry, joka on suojannut kalevalaisen jäsenkorjauksen hoito- ja koulutustoiminnan EU-tavaramerkillä.

Räsänen sai hoitomuodon kisällin tittelin tämän vuoden helmikuussa ja lokakuussa hän valmistuu kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi. Miehen tie hoitoalalle ei ole aivan tavanomainen, sillä hän on koulutukseltaan musiikin maisteri ja aikaisemmalta ammatiltaan harmonikansoiton opettaja.

– Vaimo kävi hoidoissa ja sai apua selkävaivoihinsa, Räsänen kertoo.

– Itsellänikin oli erilaisia ongelmia käsien kanssa ja fysiikan toimintaa tuli sitten niiden kautta enemmänkin tutkittua. Kun sitten huomasin, että Lautsiassa oli alkamassa jäsenkorjauksen koulutus, niin lähdin kokeilemaan. Myöhemmin sitten erosinkin virastani musiikkiopistosta.

Koulutus kestää periaatteessa noin kolme vuotta, joiden aikana tehdään 300 harjoitushoitoa. Räsänen on pitänyt vauhtia ja suorittanut koulutuksen 1,5 vuodessa. Takana on jo 550 hoitokertaa.

– Kursseilla opiskelijat hoitavat aluksi toisiaan ja vähän myöhemmin lähipiirin ihmisiä. Sitten kun uskallusta riittää, voi jo etsiä asiakkaita.

– Kai suurin kipinä tässä hommasta on syntynyt siitä, että ihan ekoista hoidoista lähtien on tuntunut siltä, että niistä on ihmisille apua.

Jäsenkorjauksesta voi saada helpotusta esimerkiksi nilkka-, polvi ja lonkkavaivoihin, selkäkipuihin, tenniskyynärpäähän, puutumisiin ja muihin käsivaivoihin, lihaskireyksiin ja jäykkyyksiin, niskan sekä hartioiden jumeihin ja olkapääkipuihin. Lisätietoa jäsenkorjauksesta ja koulutuksesta löytyy nettisivuilta www.kansanlaakintaseura.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset