Kaupunkiuutiset

Kalle Salonen avaa Ämyrockin juhlaviikon

Suomen vanhimman ilmaisen rockfestivaalin Ämyrockin 40-vuotisjuhlinnan avaa festivaaliviikolla Hammond-urkutaiteilija Kalle Salonen, joka julkaisi viime syksynä Cat Slide -debyyttilevynsä.

Kalle Salonen on todellinen jazz-funk-soul -virtuoosi, ja hänen kolmivuotiaasta asti hiomansa soittotekniikka ja rakkaus lajiin paistavat musiikista todella kirkkaina. Hän on kehitysvammainen ja sellaisena niitä harvoja, jotka itse säveltävät oman musiikkinsa. Kunnioitettava saavutus, vaikka toisaalta vamma on vain kuriositeetti, joka unohtuu välittömästi, kun kädet laskeutuvat sormioille.

Kalle Salosen tuo Hämeenlinnaan Taidekeskus Kettuki ja Ämy yhteistyössä Lyhty-yhdistyksen kanssa.

Lyhdyn työpajalla jamitelleen Salosen taustalle löytyi rautaisista, pitkän linjan ammattilaisista koostuva bändi ja työryhmä, mikä on mahdollistanut paljon. Tuottaja-muusikko Hannu Pikkarainen, joka myös itse soittaa Salosen levyllä, on saanut Kallesta esiin itsevarman taiteilijan, joka tuntuu kaasuttavan biisiin kuin biisiin täydellä antaumuksella, tyylilajista riippumatta. Ja mikä onkaan päästellessä, kun tulitukea antavat ammattimuusikot mm. J. Karjalaisen ja Marjo Leinosen leireistä.

Yhdistysten yhteistyötä

Kesäisen tanssijalkaa kutkuttavan klubin taustalta löytyy kolmen yhdistyksen – Kettukin, Lyhdyn ja Ämyn – yhteistyö ja yhteiset intressit.

Kehitysvammaisten taiteilijoiden tukiyhdistys Kettuki on perustettu vuonna 2002. Yhdistyksen tavoitteena on tehdä kehitysvammaisten taidetta tunnetuksi, kohottaa yleisesti taiteenalan arvostusta ja edistää erityisryhmien taiteen tasa-arvoisuutta taidemaailmassa. Tavoitetta edistämään yhdistys perusti vuonna 2006 Taidekeskus Kettukin Hämeenlinnaan. Kettukin tavoitteena on tehdä kehitysvammaisten taidetta ja kulttuuria tunnetuksi.

Lyhty toimii Helsingissä ja yhdistyksen toiminta on tunnettua niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lyhdyn päämääränä on edistää kehitysvammaisten hyvinvointia. Lyhty on järjestänyt Marginaaliklubia vuodesta 2008 ja nyt ensimmäistä kertaa klubi nähdään Helsingin ulkopuolella. Marginaaliklubin tarkoituksena on yhdistää erilaiset ihmiset ja poikkitaiteellinen meno. Salosen lisäksi klubilla irrottelee Afrojatsia ja deep funkkia yhdistelevän The Blassics -yhtyeen duo Juha Sarkkola ja Tuure Tammi.

Ämyn tavoitteena elävöittää oman kotikaupungin musiikkitarjontaa. Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali Ämyrock täyttää tänä kesänä 40 vuotta ja juhlii yhdenvertaisuuden hengessä. Tämän kesän festivaalin teemana on Syrjinnästä vapaa alue -kampanja, joka on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Ämyrock Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa lauantaina 28.6. klo 12–22.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset