Kaupunkiuutiset

Kaloisten Tukikohdassa avoimet ovet

Kaloisten Tukikohta on mukana ensi lauantaina järjestettävässä valtakunnallisessa Avoimet Kylät -päivässä. Tarjolla on kesäkahvion herkkuja ja keittolounasta sekä Markku Lehdon nahkatöitä, öljyvärimaalauksia ja runoja. Taikuri Luttinen hauskuuttaa yleisöä kello 13 ja 15.

Kaloisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Sarpa-aho kehuu taikuri Luttista monitaituriksi.

– Luttinen osaa ottaa yleisönsä. Hän hallitsee taikatemput, ja osaa myös musisoida.

– Haluamme kannustaa lapsiperheitä mukaan, eli pitää olla myös lapsia kiinnostavaa ohjelmaa, Sarpa-aho toteaa. Lapsille on tarjolla myös pihapelejä ja leikkejä, mm. suosittua kännykän heittoa.

Markun Nahkatyöt nimellä työskentelevään Markku Lehtoon Sarpa-aho törmäsi Riihon kylässä Keski-Suomessa.

– Minusta Markun työt ovat niin upeita ja erikoisia, että päätin kutsua hänet Kaloisiin, ensin Avoimet Kylät -päivään ja myöhemmin heinäkuussa Renkoviikolle, Sarpa-aho kertoo.

Lehdon käsissä syntyy yksilöllisiä nahkatuotteita, kuten laukkuja, lompakoita, taskumatteja, patruunavöitä, lännenhattuja ja nuoliviinejä. Lehto käyttää uniikkien töidensä materiaalina kasvisparkittua nahkaa.

– Toinen suuri kesätapahtuma on heinäkuussa järjestettävä Renkoviikko. Tänä vuonna Kaloisiin ei tule tervehautaa, mutta Tukikohdassa tanssitaan tervatanssit. Alkupamauksen voisimme ampua kyläyhdistyksen tykillä perinteiseen tapaan, kyläyhdistyksen hallituksen jäsenet Auli Aalto, Kaija Harju ja Leena Oksanen, Pasi Sihvo ja Kaisa Valaja suunnittelevat.

Ahoisten, Asemin, Kaloisten ja Vehmaisten kyliä kyläaktiivit luonnehtivat yhteisöllisiksi ja rauhallisiksi.

– Meillä on vihantaa luontoa ja kauniit maalaismaisemat, varsinkin joen ympäristössä, Sihvo sanoo.

– Kyläyhdistyksessä on runsaat 250 jäsentä ja hieno yhdessä tekemisen meininki. Yhdistyksemme ylläpitää ja vuokraa Kaloisten Tukikohtaa ja Valajärven mökkiä juhla- ja virkistyskäyttöön.

Hämeen Kylät -yhdistys koordinoi valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää Kanta-Hämeessä. Tarkoitus on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden tutustu kyliin ajanvietto- ja asumispaikkoina.

Mukana on kaikkiaan 42 kantahämäläistä kylää ja 50 erilaista tapahtumaa. Esimerkiksi Härkätien Kynttilässä vietetään eläinpäivää kello 12–17 ja Nummenkylän kylätalolla on avoimet ovet, jalkahoitoa ja keppihevoskisat kello 10–18. Nummenkylässä lämpiää myös kyläsauna, joten halutessaan voi pulahtaa Pursujärveen ja kipaista saunaan lämmittelemään.

Avoimet kylät Kaloisten Tukikohdassa 9.6. kello 11-17, os. Asemintie 349, Renko. Katso lisää tapahtumia:http://www.hameenkylat.net/avoimet-kylat

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset