fbpx
Kaupunkiuutiset

Kalpalinnassa toivotaan pakkasia lumetuksen tueksi

Kalpalinnan toimitusjohtaja Jarmo Kalpala lähti jouluaaton juhla-aterialta puoliltaöin ajamaan kohden Kalpalinnaa

– Lähdimme kaverin kanssa lumettamaan ensimmäistä rinnettä, koska olosuhteet olivat suotuisat ensimmäistä kertaa syksyn aikana. Saimme turisti- ja lastenrinteen laskettelukuntoon uudeksi vuodeksi. Etelä-Suomen keskuksista Messilä ja Sappee aukesivat samana viikonloppuna, mutta kaikki rannikon keskukset eivät ole vieläkään avautuneet. Viime vuosina avaus on tuntunut siirtyvän aina vain myöhäisemmäksi, Kalpala sanoo.

Ongelmana on lumettomuus ja ennen kaikkea pakkasten puute. Tykkilumen tekeminen ei onnistu ilman pakkasta.

– Viime päivinä olemme saaneet lumetetuksi yhden rinteen noin 3-4 päivässä. Kastepiste ratkaisee lumetuksen. Koska meri on edelleen auki Etelä-Suomessa, ilmankosteus pysyy korkealla. Kun ilmankosteus on ollut 100 prosenttia, pitäisi ilman lämpötilan olla vähintään viisi astetta, jotta tykkilunta kunnolla syntyisi. Viime päivinä lämpötila on ollut muutamaa astetta ja tykkilumi tahtoo jäädä turhan vetiseksi.

Kalpala lumettaa rinteen kerrallaan. Lasten- ja turistirinteen jälkeen vuorossa on superrinne sitten Hugo ja yhdysrinteet

– Jos pakkasta olisi kymmenenkin astetta, lumetus nopeutuisi merkittävästi. Laskettelukelit olisivat olleet viime päivinä mitä parhaat, mutta hiihtokeskukset eivät saa etelässä lunta tehdyksi. Onhan se vähän ristiriitaista.

Kalpalinnan kuten monen muunkin hiihtokeskuksen pelastus on uusi kampanjakortti, jollaa saa laskea rajattomasti vuodessa. Kortti korvaa käytännössä entisen kausikortin. Kalpalinnassa kampanjakortin hinta on 79 euroa.

– Ensimmäinen 350 kortin sarja meni kaupassa hetkessä, sitten lisäerä ja nyt olen ottanut vielä toisen 50 lisäkortin erän, josta on vielä muutama jäljellä. Kausikortti maksoi meillä 380 euroa ja niiden myynti alkoi olla todella vähäistä. Kun talvet ovat mitä ne ovat ja ihmiset pääsevät avaamaan laskettelukautensa vasta vuodenvaihteen tienoilla, on tuo 79 euroa aika sopiva hinta. Etenkin lasten osalta rinteessä on ollut ihan uusi pöhinä. Suurin osa tuntuu olevan meille uusia laskettelijoita. Etenkin alkuvaiheessa lapsi jaksaa olla rinteessä ehkä 10 minuuttia. Kampanjankortin hinta on sellainen, että parikymmentä laskua talvessa on jo ihan kannattavaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset