Kaupunkiuutiset

Kalvola-Seura sai kotiseutupalkinnon

Hämeenlinna-Seura palkitsi Kalvola-Seuran vuoden kotiseutupalkinnolla Hämeenlinnan kaupungin syntymäpäivillä.

Vuonna 1950 perustettu Kalvola-Seura toimi aluksi vain kymmenen vuotta, mutta toiminta hiipui. Yhdistys heräsi uusin voimin eloon vuonna 2010, jolloin Hämeenlinnan kaupunki myös luovutti kirkon tuntumassa sijaitsevaan jyvämakasiinin perustetun kotiseutumuseon Kalvola-Seuran hoitoon. Vuonna 2016 Kalvola-Seura julkaisi ensimmäisen oman kotiseutulehtensä. Museo- ja julkaisutoiminnan jatkaminen ja muukin aktiivinen yhdistystoiminta on omiaan säilyttämään ja jatkamaan Kalvolan kotiseutuhenkeä. Siksi Kalvola-Seuran toimijat palkitaan vuoden kotiseututeosta.

Hämeenlinna-Seura haluaa vuosittain muistaa tahoja, jotka ovat ansiokkaalla tavalla tehneet työtä hämeenlinnalaisuuden ja hämeenlinnalaisen elämäntavan hyväksi. Kotiseututeot voivat liittyä esimerkiksi rakennettuun ja luonnonympäristöön tai kulttuuriperinnön vaalimiseen ja uusintamiseen.

Vuoden 2016 kotiseututeko-kunniamaininta on myönnetty Luonto ja vesi -juhlavuoden valokuvauskilpailun toteuttajille ja kilpailuun osallistuneille valokuvaajille. Hämeenlinnan kaupunki ja Kylistä pitäjiin -hanke järjestivät Luonto ja vesi -teemavuoteen 2016 liittyvän valokuvauskilpailun. Kilpailu kannusti hämeenlinnalaisia ilmaisemaan rakkauttaan kotiseutuunsa kuvallisen ilmaisun keinoin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset