Kaupunkiuutiset

Kamarikuoron joulukonsertti soi Hattulan Pyhän Ristin kirkossa

Kamarikuoro VOKaalin konsertti talvipäivän seisauksen tienoilla Hattulan Pyhän Ristin kirkossa on muodostunut monille joulujuhlan perinteiseksi aloitukseksi. Keskiaikaisen kirkon hämärä valaistus ja holvikaarien alla soiva joulumusiikki luovat aivan erityisen tunnelman hiljentymiselle. Jouluna 2017 konsertin ohjelmistoon on Suomen 100-vuotisjuhlan merkeissä valittu kokoelma vanhoja tuttuja sekä uudempia ja vähemmän tunnettuja suomalaisia joululauluja.

Vanajaveden opiston VOKaali on toimintansa syksyllä 2003 aloittanut sekakuoro. Se perustettiin tarjoamaan korkeatasoista kuoro-opetusta kokeneille laulajille sekä toimimaan opiston edustuskuorona eri tilaisuuksissa. Kuoron taiteellisena johtajana toimi pitkän linjan ammattilainen Leena Aarnipuu-Lampela ja hänen jäätyään eläkkeelle viestikapula siirtyi Johanna Laukkaselle. Nykykokoonpanossa on 16 laulajaa, joita yhdistää pitkä kokemus eri kuoroista sekä halu kehittyä laulajina ja oppia uutta, perinteitä unohtamatta.

VOKaalin toiminta pitää sisällään harjoituksia, leirejä, omia ja yhteiskonsertteja sekä pienempiä keikkoja, kilpailuja, ulkomaanmatkoja ja levytyksiä. VOKaalissa toimiminen edellyttää jonkin verran omatoimista työskentelyä, sillä tavoitteet ovat korkealla. Harjoituksissa ei kuitenkaan työskennellä otsa rypyssä, vaan eteenpäin vievänä voimana on laulamisen ilo ja rempseä yhdessä viihtyminen.

Viime vuosina VOKaali on tehnyt myös suuria kuoroteoksia, kuten Purcellin barokkioopperan Dido ja Aeneas, J. S. Bachin Jouluoratorion sekä John Stainerin passion The Crucifixionin, josta tehtiin myös suomenkielinen versio. Viimeisin suuri kuoroteos oli Vanajan Laulun ja Forssan kamarikuoron kanssa yhteistyössä toteutettu ranskalaisen Louis Viernen Missa Solemnis Hattulan kirkossa marraskuussa 2017 Matti Oikarisen johdolla.

Pyhän Ristin kirkko on talvella lämmittämätön, joten kuoro suosittelee kuulijoitaan pukeutumaan lämpimästi ja varautumaan tarvittaessa viltein. Konsertin ohjelmamaksu on 10 euroa.

VOKaali pe 22.12. klo 19 Pyhän Ristin kirkossa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset