Kaupunkiuutiset

Kamera selvittää hiuspohjan kunnon

– Hiuspohjan hoito jää usein vähemmälle huomiolle, vaikka sen on vähintään yhtä tärkeää kuin hiusten hoito, Helmi HiusmEStan kampaamoyrittäjä Sari Korelin tähdentää.

Hiuspohjaa voidaan tutkia erityisen kameran avulla. Kun tamperelaisen Trico AY:n edustaja Mika Mattila kävi esittelemässä konseptiaan Hämeenlinnassa viime vuonna, kampaamoyrittäjät Sari Korelin sekä Emilia Landén-Savolainen innostuivat asiasta.

– Päätimme tehdä yhteistyötä Mattilan kanssa ja järjestää hiustenhoitopäiviä täällä Hämeenlinnassa, yrittäjät kertovat.

Kamera kertoo

Hoitopäivän konseptissa Mattila tulee paikalle koko päiväksi kameralaitteiston kanssa. Kuvattavaksi otetaan aina yksi asiakas kerrallaan. Asiakkaan hiuspohja analysoidaan ja samalla asiakkaalle mietitään sopivat hoitotuotteet.

Kameran kuva suurentaa kohteen 200-kertaiseksi. Tietokoneen näytölle johdetussa kuvassa näkyvät mahdolliset hiuspohjan ongelmat.

– Kamera kertoo, onko hiuspohja esimerkiksi kuiva, tai että jos hiuspohjaan on kerrostunut kuivunutta ihoa, joka pitää kuoria, Korelin kertoo.

Hiukset ja hiuspohja käsitellään saman tien sopivilla aineilla. Hiuspohja-analyysi käsittelyineen kestää noin tunnin.

– Tämä on alkusysäys, josta asiakas jatkaa hoitoa kotona. Toki hoitoja voi käydä ottamassa myös kampaamossa.

Erilaisiin ongelmiin

Mattilan edustamasta tuotesarjasta löytyy sopivia hoitoja moniin hiusten ja hiuspohjan ongelmiin, kuten muun muassa rasvaiselle tai herkälle päänahalle, hiusten lähtöön, kuiville hiuksille, hilseilevälle hiuspohjalle, ohuille ja hennoille hiuksille. Jos asiakkaalla on useita ongelmia, räätälöidään hänelle tuotteista sopiva seos.

– Osaa hoitotuotteista voi käyttää jatkuvasti, kun taas osa on tarkoitettu vain kuuriluontoiseen käyttöön, Korelin kertoo.

Kampaamo järjesti hiustenhoitopäivän ensimmäisen kerran viime marraskuussa, ja tapahtuma oli onnistunut.

– Olemme oikeasti innoissamme, sillä olemme nähneet tuloksia. Jo hoito itsessään hierontoineen on kokeilemisen arvoinen.

Kampaamossa, osoitteessa Eteläkatu 4, järjestetään jälleen hiustenhoitopäivä tiistaina 27.1.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset