Kaupunkiuutiset

”Kännykät mukaan Itsenäisyysfantasiaan”

Koko kaupungin itsenäisyyspäiväjuhla Itsenäisyysfantasia järjestetään Hämeenlinnassa neljättä kertaa. Sibelius Celebrations ja Hämeenlinnan kaupunki järjestävät yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa kertaalleen jo perutun kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlan Ritari-areenalla itsenäisyyspäivänä 6.12.

Tänä vuonna nähtävä show sisältää väläyksiä Hämeenlinnan historiasta 375-juhlavuoden kunniaksi. Esityskavalkadissa nähdään niin varuskunta, rautatie kuin olympialaisetkin.

Musiikki puolestaan luotaa läpi paikkakunnan historian Sibeliuksen ja Irwinin kautta aivan uunituoreeseen sävellykseen.

Ohjaaja Jere Erkkilä lupaa tyylilleen uskollisena menoa ja meininkiä.

– Luvassa on vauhdikas, mukaansa tempaava, vyöryvä fantasia, jossa käydään Hämeenlinnan historia läpi tunnin spektaakkelissa. Myös yleisö on mukana esityksissä, joten ottakaa kännykät mukaan Itsenäisyysfantasiaan, Erkkilä kannustaa.

Itsenäisyysfantasia kokoaa yhteen hämeenlinnalaiset eri alojen osaajat, niin harrastajat kuin ammattilaisetkin. Mukana on noin kolmesataa esiintyjää, muun muassa paikkakuntalaisia kuoroja, tanssiryhmiä, luistelijoita, Sibelius-opiston Sibop Big Band, Panssarisoittajat sekä Paleface, solisti Matti Johannes Koivu, pianisti Erkki Korhonen sekä solisti Tuomas Katajala.

Lipunmyynti käynnissä

Halliin mahtuu hiukan alle viisituhatta katsojaa.

– Lippuja on mennyt aika hyvin. Kaikista katsomoista voi hyvin seurata esitystä, mutta parhaille paikoille pääsee hankkimalla lipun ajoissa! vinkkaa tapahtuman tuottaja Satu Lindstedt.

Ostamalla lipun on mukana tekemässä hyvää, sillä lippujen tuotto lahjoitetaan Vanajavesikeskuksen Yhteinen Vanajavesi-kampanjaan eli Vanaveden vesistön pelastustyöhön.

– Pääsylipputulot käytetään avustuksiin, joita toimijat voivat hakea tammikuusta lähtien Vanajaveden kunnostamiseksi, Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja Juhani Honka valaisee.

Lippuja myydään 3 euron hintaan Lippupisteen myyntipisteistä K-Citymarket Tiiriössä ja Kauppakeskus Goodmanin Anttilassa sekä R-kioskeilla ja puhelinpalvelusta sekä Lippu.fi-sivustolta. Palvelupiste Kastellista ja Ritari-Areenan Kerho-ravintolasta lippuja voi ostaa ilman palvelumaksua yhteensä neljään ennalta määrättyyn katsomoon.

Itsenäisyysfantasia IV 6.12. Hämeenlinnan Ritari-areenalla klo 15. Ovet avautuvat klo 14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset