Kaupunkiuutiset

Kansa viihtyy kesätorilla

Perinteinen kesätori houkuttelee Hauhon kirkolle väkeä. Lauantaina 28.6. aurinkoinen sää helli niin myyjiä kuin kävijöitäkin. Kesätorilla sekoittuvat iloisesti niin tuoreen kahvin, lettujen kuin grilliherkkujenkin tuoksut. Tavara vaihtaa omistajaa. Moni tulee kesätorille aistimaan kiireetöntä kesätunnelmaa ja aitoa maalaishenkeä.

Hauholla on huomattava määrä kesäasutusta. Kesäisin Hauhon väkimäärä jopa kolminkertaistuu, mikä on aistittavissa myös kesätorin väenpaljoudessa.

Tavallisena sateisena kesäpäivänä Hauho on hiljainen. Vehmaat maalaismaisemat ovat sateen jäljiltä värikylläiset. Hauhon Eteläisissä tunnelma on keskiviikkona aamupäivällä unelias kuin Twin Peaksissa.

Hauhon kirkolla kourallinen ihmisiä odottaa bussia Osuuspankin edessä. Ainoastaan S-marketin ovella käy kuhina. Liikkeellä on enimmäkseen vanhempaa väkeä, eläkeläisiä. Kesäasukkaita ei juuri näy. Pikkusade yllättää, ja karkottaa kulkijat kattojen alle. Kirkonkylän tunnelma on rauhallinen. Silloin tällöin ohitse ajelee jokunen auto.

Alvettulassa kyläkauppias Marianne Niiranen availee puotinsa ovia. Kahvi porisee keittimessä, työntekijät paistavat leivonnaisia, kauppias tilaa tavaroita. Kesä on kyläkaupan sesonkiaikaa. Sateinen sää on verottanut terassikävijöitä, mutta muutoin asiakkaita on käynyt normaalisti.

Unelias Hauho herää tapahtumien myötä.

– Meillä on täällä kylässä vireää toimintaa, järjestämme teemailtoja ja jalkapalloturnauksia sekä kesä- ja syyskauden avajaiset, Niiranen kertoo.

Perjantaina 11.7. Hauholla järjestetään Herkkujen yö, jossa on mukana 7–8 ravintolaa.

– Olemme pari vuotta tarjonneet tapahtumassa Viettelyksen voileipiä, kauppias vinkkaa.

Hauholla on kesäisin vilkasta kulttuuritoimintaa. Niskavuori-viikko ja Hauhon musiikkijuhlat sekä harrastajateatteritoiminta tarjoavat kulttuurielämyksiä niin paikallisille kuin vierailijoillekin. Latotanssit, kesätorit ja lukuisat kylätapahtumat ovat piste iin päälle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

20.9.2020