Kaupunkiuutiset

Kansainvälinen näyttely avautuu Museo Militariassa

Museo Militariassa avautuu viikonvaihteessa kansainvälinen näyttely. Museon perusnäyttelyn 3. kerrokseen sijoitettu Kansainvälinen näyttelyosio esittelee tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien sekä yleisesti Puolustusvoimien kansainvälistä toimintaa 1950-luvulta nykypäivään asti. Näyttely koostuu teksti- ja kuvatauluista, kansainväliseen toimintaan liittyvästä esineistöstä, näyttelyyn rakennetusta tarkastuspisteestä vartijoineen sekä tv-näytöllä pyörivästä kuvaesityksestä.

Materiaalia näyttelyyn on saatu Puolustusvoimien Kansainvälisestä Keskuksesta, Sotamuseolta, Suomen Rauhanturvaajaliitolta ja Kanta-Hämeen Rauhanturvaajat -yhdistyksen jäseniltä. Näyttelyn viestikalusto kuuluu museon omiin kokoelmiin.

Miinanraivausta ja koulutusta

Museo Militarian kolmesta aselajista näyttelyssä korostuvat pioneeri- ja viestiaselajien toiminta. Miinojen ja räjähtämättömien ammusten sekä rakentamistöiden vuoksi kansainvälisissä operaatioissa on tarvittu pioneerikoulutettuja miehiä aselajin suhteellista osuutta enemmän. Suomalaisten kriisinhallinta- ja rauhanturvaoperaatioissa harjoittama raivaustoiminta sekä humanitaarinen miinanraivaus onkin ollut laajamittaista. Suomalainen raivaamisajoneuvo RAISU oli ensimmäinen YK:n perusteelliset kokeet läpäissyt raivausajoneuvo maailmassa.

Tykistöjoukkoja Suomesta ei ole lähetetty kansainvälisiin tehtäviin, mutta Satakunnan Tykistörykmentillä ja Niinisalon tykistövaruskunnalla on ollut tärkeä rooli suomalaisten YK-joukkojen kouluttamisessa ja huoltamisessa. Viime vuosina Niinisalossa on myös järjestetty koulutusta eri maiden sotilaille, jotka tukevat Afganistanissa maan kansallisarmeijan koulutusta.

Kansainvälinen näyttelyosio avautuu yleisölle lauantaina 25.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset