fbpx
Kaupunkiuutiset

Kansainvälisen kaupan valmennus käynnistyy

Hämeenlinnassa käynnistyy Suomen ensimmäinen ulkomaalaistaustan omaaville suunnattu kansainvälisen kaupan valmennus. Tavoitteena on saada hyödynnetyksi tänne muuttaneiden lähtömaissa jo olevat verkostot sekä heidän paikallinen kielitaitonsa. Alkuvaiheessa valmennus keskittyy second hand -tuotteisiin, eli kierrätykseen.

Valmennuksen tilaajana on Renessanssi-hanke, joka on Hämeenlinnan kaupungin käynnistämä ESR-hanke. Käytännön toteutuksesta vastaa Hauholla toimiva Oy Aikomus Ab.Valmennukseen pääsyn ehtona on suomen kielen hallinta (yki3-luokitus), 29 vuoden ikä sekä työkokeiluun osallistumismahdollisuus. Ryhmään otetaan kahdeksan henkilöä, joiden kotipaikka on Hämeenlinna.

– Yleisesti ei kiinnitetä liike-elämässä huomiota siihen, että maahanmuuttajien kotimaan verkostoja voi hyödyntää myös kaupallisesti. Tämän valmennuksen tavoitteena on, että mikä tahansa vientikaupassa toimiva yritys voi hyödyntää nyt valmennukseen tulevia henkilöitä omassa vientikaupassaan, Renessanssi-hankkeen projektipäällikkö Botond Vereb-Dér kertoo.

Vaikka valmennus keskittyy alkuvaiheessa second hand-tuotteisiin, mikään ei estä minkä tahansa yrityksen käyttävän valmennukseen osallistuvan verkostoja hyväksi omalla toimialallaan.

Valmennettavat saavat käytännön ja teorian koulutusta nimenomaan Hauholla siksi, että Oy Aikomus Ab:n omistajayhteisö Hämeen Mokilla on jo nykyisellään runsaasti kierrätystavaroiden vientiä muun muassa Afrikkaan, Aasiaan ja Eurooppaan. Lajittelukeskus sijaitsee Hauholla.

– Valmennus keskittyy käytännön läheiseen toimintaan, kun valmennukseen osallistuvat pääsevät kiinni käytännön työhön, valmentaja Arttu Hiekkanen selvittää.

60 perehdytyspäivän kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa kohdemaan kaupallisten tekijöiden selvittäminen, riskit ja riskien hallinta, logistiikkaketjun rakentaminen, rahti, maksutavat, tullimenettelyt, asiakaspalvelu ja myyntityö, markkinatutkimus ja markkinointi, kansainvälisten verkostojen selvittäminen, yrittäjyys sekä tutustuminen jo toimiviin vientiyrityksiin.

– Ajatus on, että valmennukseen osallistuvat voivat perustaa joko oman yrityksen, joka myy palvelujaan vientiyrityksille, tai sitten pestautuvat vientiyrityksen palkkalistoille, valmennuksen idean isä, Hämeen Mokian toiminnanjohtaja Jouni Heinonen kertoo.

Arttu Hiekkasen lisäksi valmentajina toimivat alan ammattilaiset ja alalla jo toimivat yritysjohtajat.

Valmennus käynnistyy helmi-maaliskuun vaihteessa, hakuaikaa on vielä koko helmikuu. Kaikki hakijat haastatellaan ennen valmennusjakson käynnistymistä.

Lisätietoja Arttu Hiekkanen, arttu.hiekkanen@svk,fi, 044 5600 290, Botond Vereb-Dér, botond.vereb-der@hameenlinna.fi, 03 621 3117.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset