Kaupunkiuutiset

Kansanperinnettä valkokankaalle joukkorahoituksella

A.W. Yrjänän tähdittämä dokumenttielokuva suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä ponnistaa tyhjästä yhteisöllisyyden voimin. Elokuvan ensimmäinen traileri julkaistiin yleisölle viime perjantaina 9.1.2015.

Ukonvaaja-dokumenttielokuvan toteuttaja, hämeenlinnalainen tuotantoyhtiö Helomedia Oy, on aloittanut valmistautumisensa elokuvan julkaisuun vuonna 2015. Elokuvan teko sai alkunsa kansalaisten kiinnostuksesta aihetta kohtaan. Tuotannon mahdollistivat tavalliset asiasta innostuneet ihmiset.

– Jo alkuvaiheessa, kun pohjatyötä tehtiin, ymmärsimme että olemme tekemisissä sellaisen aihepiirin kanssa, jolle on erittäin laaja tilaus. Tämä oletus on osoittautunut enemmän kuin oikeaksi, ja saamamme huomio ja palaute on ylittänyt kaikki odotuksemme, dokumentin tuottaja Jenna Ruisaho Helomedia Oy:stä kommentoi.

– Mesenaatti.me -palvelun kautta tavalliset ihmiset pystyivät osallistumaan elokuvan joukkorahoitukseen, ja tätä kautta yleisön valtava innostus antoi meille mahdollisuuden elokuvan toteuttamiseen, Ruisaho kertoo.

Ukonvaajan ensimmäisen trailerin julkistus tavoitti sosiaalisessa mediassa julkaisuviikonlopun aikana yli 130 000 ihmistä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset