Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kanta-Hämeen keskussairaalassa ollaan hereillä koronaviruksen takia, THL:n ohjeistuksia seurataan herkeämättä

Koronavirusohjeistuksia seurataan tiiviisti Kanta-Hämeen keskussairaalassa.
Jos vakavaan influenssariskiryhmään kuuluvalla on rokotus ottamatta, se kannattaa vielä ottaa, sillä influenssaa voi esiintyä vielä myöhään keväälle. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Jos vakavaan influenssariskiryhmään kuuluvalla on rokotus ottamatta, se kannattaa vielä ottaa, sillä influenssaa voi esiintyä vielä myöhään keväälle. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Kanta-Hämeen keskussairaalassa tarkkaillaan tiiviisti Kiinan koronavirusepidemian kehittymistä.

Infektioylilääkäri Janne Mikkola kertoo, että keskussairaalalla ei ole laadittu koronavirukseen liittyviä omia ohjeistuksia, vaan lääkärit seuraavat tiiviisti, jopa useita kertoja päivässä, THL:n päivityksiä ja kansallisia ohjeita.

Mikkolan mukaan mahdolliseen koronavirusepäilyyn on valmistauduttu samalla rutiinilla kuin muihinkin tarttuviin infektiotauteihin.

Jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa, yleisöltä toivotaan, että he ilmoittautuvat puhelimitse terveydenhoitoon.

Keskussairaalan asiakkaat eivät ole Mikkolan mukaan juurikaan kyselleet koronaviruksesta. Sen sijaan työnantajilla, joilla on työntekijöitä Kiinassa, on esiintynyt asiasta jonkin verran huolta.

– Ohje on, että jos Manner-Kiinassa oleskelleella ilmaantuu 14 vuorokauden sisällä kuume- ja hengitystieoireita, niin heidät tutkitaan. Oireettomille ei erityistoimenpiteitä ole suositeltu.

Kausi-influenssa ei ole Hämeenlinnan seudulla tänä talvena vielä saavuttanut Mikkolan mukaan huippuaan.

– Kanta-Hämeen keskussairaalassa on vähän toistakymmentä varmistettua influenssatapausta tänä talvena. Vielä ei voida ennakoida, että sesonki olisi tässä.

Influenssatapauksia voi tulla vielä myöhään keväälle, toukokuulle asti. Sen vuoksi, jos vakavaan influenssariskiryhmään kuuluvalla on rokotus ottamatta, kannattaa se vielä Mikkolan mukaan ottaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Kanta-Hämeessä influenssakäyntien määrä on pysynyt matalalla tasolla, lukuun ottamatta joulu-tammikuun vaihdetta. Tuolloin maakunnassa kivuttiin viikon ajaksi THL:n luokituksessa kohtalaiselle tasolle.

– Esiintymisessä näyttää olevan alueellisesti isoja eroja. Etelä-Pohjanmaalla epidemia oli selvästi viime vuoden puolella, ja tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa näyttää ilmaantuvuus olevan suurta.

Keskussairaalaan ohjataan hoidettavaksi influenssapotilaat, joilla on vakavia perussairauksia kuten sydän- tai keuhkosairauksia.

– Myös vaikeasti ylipainoiset ihmiset kuuluvat riskiryhmään, joilla on riski ajautua tehohoidon tarpeeseen influenssan takia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset