Kaupunkiuutiset

Kantaputki uusi kerralla koko autokantansa

Hämeenlinnalainen LVI-alan yritys Kantaputki Oy teki näinä päivinä harvemmin nähdyn autokaupan – yritys osti kerralla kokonaan uuden autokaluston asentajiensa käyttöön. Kantaputken kohdalla se tarkoitti kahdeksaa Cirtroën Jumper -pakettiautoa.

– Pääkaupunkiseudun ulkopuolella näin isot kertaostokset ovat harvassa. Eivät tällaiset kaupat ihan jokapäiväisiä muutenkaan ole, kun muistaa vielä valtakunnan taloudellisen tilan, merkin maahantuonnin kauppiaista vastaava Auto Bon oy:n kenttäpäällikkö Tero Tuominen sanoo. Hän pitää kauppaa esimerkkinä myös yrityksen uskosta tulevaisuuteen.

– Minun työurallani tämä on kappalemäärältään suurin yksittäinen kauppa, automyyjä Kare Virtanen Hämeenlinnan LänsiAutosta sanoo.

Henkilökunta oli valitsemassa

Nyt Kantaputkelle hankitut pakettiautot tulevat runsaasti liikkuvien huoltoasentajien käyttöön. Asentajat liikkuvat päivittäin kohteesta toiseen ja myös kuljettavat päivän mittaan tarvitsemansa työkalut sekä tarvikkeet autossa mukana. Suurimmillaan se voi olla esimerkiksi lämminvesivaraaja tai maalämpöpumppu, pienimmillään putkenpätkiä ja tiivisteitä. Kantaputkelle hankitun mallin tavaratila on 10 kuutiometriä. Suurimmillaan Jumperit ovat peräti 17 kuution tavaratilalla varustettuja.

– Tavaratilan koko on yksi ratkaisevista asioista. Huoltoasentajilla on lisäksi pysyvästi oma työvälinekalusto renkaiden päällä ja he myös ”sisustavat” tilan mieleisekseen – jokaisella työkalulla kun on oltava paikkansa, Kantaputken toimitusjohtaja Petri Hämäläinen selvittää.

Hän otti henkilökunnan mukaan heti autohankinnan suunnitteluvaiheessa juuri sen vuoksi, että kaluston on oltava kelpo palvelija liikkuvalle työntekijälle.

– Citroën Jumpereiden hankintaa suunniteltiin porukalla. Jumperissa miellytti erityisesti tavaratilan määrä ja muoto, toki hinta oli myös reunaehto, Petri Hämäläinen selvittää.

Aikaisemmin käytössä ollut autokanta oli kirjava ja hankittu pikkuhiljaa tarpeen mukaan vuosien varrella. Nyt käytössä on yhtenäinen kokonaisuus, joka on myös yrittäjälle etu.

Yrittäjän näkökulmasta pitkät huoltovälit, luotettavuus ja kokonaiskustannukset ovat käyttömukavuuden ohella olennaisia kysymyksiä, koska kyseessä on pitkäaikainen investointi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset