Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kantolan kammarin yrittäjät haluavat lopettaa huipulla ja pitää 11 vuoden jälkeen lomaa

Yrittäjät haluavat vihdoin pitää kesäloman. Kirpputorin pitäminen on ollut rakasta, mutta sitovaa.
Kirppis Kantolan kammarin yrittäjät Marko Virtanen ja Anja Poutanen miettivät pitkään kirppiksensä lopettamista. Nyt päätös on tehty ja se on tuonut helpotuksen ja loman odotuksen. Kuva: Tuulia Viitanen
Kirppis Kantolan kammarin yrittäjät Marko Virtanen ja Anja Poutanen miettivät pitkään kirppiksensä lopettamista. Nyt päätös on tehty ja se on tuonut helpotuksen ja loman odotuksen. Kuva: Tuulia Viitanen

Kyllä me vielä nähdään!

Näin vakuuttelee Kantolan kammarin Anja Poutanen tutuille asiakkaille. Vieressä nyökyttelee puoliso ja yrittäjäkumppani Marko Virtanen.

Yrittäjät aikovat sulkea kammarin maaliskuun lopussa. Samalla he vievät nimikyltin mukanaan, mutta muuten kirpputoria jatkaa joku muu.

– Tässä oli jo ostaja sovittuna, mutta hän häipyi kuin tuhka tuuleen. Laitoin sunnuntaina Facebookin ilmoituksen, että nyt olisi kirpputori tarjolla. Heti alkoivat puhelimet soida.

Neuvottelut uudesta omistajasta ovat vielä kesken, mutta yrittäjät ovat toiveikkaita.

– Tästä joku saa hyvän paikan. Asiakaskunta on valmiina, tilat ovat siistit ja avarat ja parkkipaikkoja löytyy.

Monta syytä kokeilla uusia siipiä

Yrittäjillä on monta syytä, miksi he lopettavat. Virtanen ja Poutanen perustivat Kantolan kammarin 11 vuotta sitten. Sen jälkeen kesälomia, talvilomia tai vapaapäiviä ei juurikaan ole ollut.

– Välillä olisi kiva lennellä kuin lintu vapaana taivaalla, Virtanen sanoo ja vakavoituu pohtimaan, että elämässä pitäisi olla muutakin kuin työ.

– Vaikka tämä onkin ollut kivaa. Asiakkaita on saanut auttaa monenlaisissa asioissa. Itse tiedän lasista aika paljon.

Poutasen mielestä vaikeinta onkin asiakkaista luopuminen, koska vuosien saatossa monista on tullut ihan oikeita ystäviä ja rinnalla kulkijoita.

Kaupungissa liian paljon kirpputoreja

Poutanen ja Virtanen sanovat lopetuspäätöksen olleen rankka. Tuli valvottua öitä ja punnittua asiaa monelta kannalta. Pariskunta sanoo olleensa lopettamispäätöksestä pitkään hiljaa.

Kirpputorin pöydillä on muutama myyjä, jotka ovat olleet asiakkaina alusta lähtien. Lisäksi 9–10 vuotta mukana on ollut parikymmentä pöydän pitäjää. Lisäksi on lukematon joukko muita, jotka ottavat pöydän aina silloin tällöin.

– Meillä on mennyt ihan hyvin. Nytkin lähes kaikilla pöydillä on myyjä. Voimme sanoa, että lopetamme huipulla, Virtanen sanoo.

– Fakta on se, että Hämeenlinnassa on väkilukuun nähden hirveä määrä kirpputoreja. Kaikilla ei varmasti riitä asiakkaita, Poutanen epäilee.

Kantolan kammarin ovat löytäneet erityisryhmät, kuten japanilaiset. Viikonloppuisin asiakkaita käy paljon pääkaupunkiseudulta. Japanilaiset haluavat Marimekkoa ja suomalaista lasia. Pääkaupunkiseudun ihmiset taas etsivät sisustusblogeista tuttuja tavaroita ja huonekaluja, kuten rottinkia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset