fbpx
Kaupunkiuutiset

Kantolan kansainvaellus päättyi vahvasti duurivoittoisiin säveliin

Sateisesta säästä huolimatta viime viikon keskiviikon suurkonsertti Kantolan tapahtumapuistossa sujui ilman pahempia kupruja ja ilmapiiri Hämeenlinnassa on huojentunut. Puistoa operoiva kaupungin elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys Oy on ollut mukana alueen suunnittelussa sekä kehityksessä alusta alkaen ja nyt konserttipaikan toimivuus jopa 55 000 ihmisen yleisömäärälle tuli todistettua.

–  Jos ajatellaan, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun näin valtava tilaisuus järjestettiin, niin antaisin arvosanaksi yhdeksän, Linnan kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki tuumaa.

– Toki paljon kehitettävää on edelleen, joten ei pidä ylpistyä, kuten joku oli Facebook-kommenttiinsa kirjoittanut.

Monet valtakunnalliset mediat antoivat Kantolalle synninpäästön järjestelyiden sujumisesta ja soraääniä on kuulunut oikeastaan vain Satakunnan Kansan suunnalta.

– Se ei ollut mikään yllätys, kun porilaiset ovat olleet kovin varpaillaan tässä asiassa. Kantola on kova kilpailija Kirjurinluodolle, Käki toteaa.

– Alueen opastusta ja Kantolan valaistusta tullaan jatkossa parantamaan. Etukäteen osattiin arvioida, että kriittisin hetki on konsertin lopussa, kun kaikki lähtevät paikalta yhtä aikaa. Pystymme kuitenkin tulevaisuudessa helpottamaan myös alueelta poistumista.

Kantolan nurmikko oli tarkoituksella jätetty pitkäksi ja ratkaisu osoittautui oikeaksi. Kenttä ei sateesta huolimatta muuttunut kuravelliksi.

– Ihmiset olivat liikenteessä iloisella festarifiiliiksellä ja viihtyivät. Törmäsin vielä yöllä Live Nationin porukoihin Verkatehtaalla ja saimme niin vuolaita kehuja, että alkoi melkein nolottaa. Vuodelle 2016 on tulossa useampia varauksia, mutta tapahtumien järjestäjät kertovat artistien nimet vasta aika myöhäisessä vaiheessa.

Tulvaa ja tungosta

Hämppy Hämäläisen ja kumppanien Luukkaankadulle pystyttämä Funny Bar Center sai hiukan kärsiä sateisesta päivästä.

– Ilmat eivät meitä suosineet, joten väki lähti liikkeelle paljon odotettua myöhemmin, Hämäläinen kertoo.

– Tiistai oli varsinainen tulvapäivä ja joudun hankkimaan tontille lisää sepeliä ja muuta mukavaa. Meillä kävi keskiviikkona ehkä 4500-5000 ihmistä, joten ei voi puhua katastrofista, mutta ei myöskään suuresta sukseesta. Ensi kerralla katettua tilaa pitää saada alueelle paljon enemmän.

Tawastia Groupin ravintoloissa riitti keskiviikkona väkeä pitkin päivää.

– AC/DC-kansaa alkoi oikein kunnolla valua siinä kello 14 aikoihin ja ravintoloissa oli sellainen todella hyvän viikonlopun meininki, toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti arvioi.

– Kaikki saatiin hyvin palveltua, eikä mikään loppunut kesken. Ihmiset olivat hyväntuulisia ja monet kyselivät Hämeenlinnan nähtävyyksistä.

Resta Invest Oy oli pystyttänyt torille teltan, jossa oli vipinää jo aamupäivästä.

– Konserttiin meneviä asiakkaita alkoi ilmaantua kymmenen aikoihin ja kello 11 teltta oli täynnä, toimitusjohtaja Outi Mertamo sanoo.

– Keikan jälkeen kiinnostivat ehkä säästä johtuen enemmän sisätilaravintolat ja King´s Pubissa oli tungosta. Ei muuta kuin lisää tällaista Hämeenlinnaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset