fbpx
Kaupunkiuutiset

Kantolan konserttikävijät toivat kaupunkiin 6,7 miljoonaa euroa

Kantolan rockjuhla oli 55 000 kävijällään vuoden suurin yksittäinen musiikkitapahtuma Suomessa. Tapahtumajärjestäjä Live Nation Finland Oy ja puistoa ylläpitävä Linnan Kehitys Oy teettivät konsertin onnistumisesta kyselyn, joka oli suunnattu yleisölle ja paikallisille yrityksille. Vastaajista 93 prosenttia ilmoitti olevansa vähintäänkin tyytyväisiä tapahtumaan.

– Tälle uudelle paikalle oli selvästi tilausta ja yleisö löysi sen hyvin, Live Nationin kehitysjohtaja Kaarina Gould tuumaa.

– Olimme huolissamme, syntyykö jollein reitille massiivinen tukos, mutta suurin osa konserttivieraista oli alueella jo 2 tuntia ennen bändiä. Olemme saaneet valtavasti positiivista palautetta ja spontaania kiitosta järjestelyistä.

Konsertista poistuminen sujui hitaanpuoleisesti ja tästä nousikin jonkun verran krititiikkiä. Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käen mukaan ongelmat osataan tulevaisuudessa korjata uusilla poistumisreiteillä, valaistusta parantamalla ja selkeämmillä opasteilla.

Elinkeinopolitiikkaa

Kantolan kävijöistä 70 prosenttia oli 35-55 -vuotiaita ja heistä 69 prosenttia oli miehiä. Yleisöstä 20 prosenttia tuli pääkaupunkiseudulta, 15 prosettia Hämeenlinnan seudulta ja 10 prosenttia ulkomailta, erityisesti Venäjältä ja Virosta.

– Onkohan Hämeenlinnassa koskaan ollut 6000 ulkomaalaista vierasta yhden päivän aikana, Käki pohtii.

– Kantolan tapahtumapuisto on tärkeä instrumentti kaupungin tunnetuksi tekemisessä, se on elinkeinopolitiikkaa. Jos ei ole tunnettu, ei voi olla haluttu.

75 prosenttia kyselyyn vastanneista kävijöistä piti Hämeenlinnan kaupunkia erittäin tai melko positiivisena kokemuksena. 64 prosenttia arveli tulevansa joskus uudestaan.

– Ihmisiä kiinnostavat tapahtumat, liittyivät ne sitten liikuntaan, kulttuuriin tai omaan ammattiin, Käki sanoo.

Ravintolat täyttyivät

Konserttivieraat käyttivät Hämeenlinnassa päivän aikana keskimäärin 123 euroa eli rahaa kertyi 6,7 miljoonaa euroa. Rahoista noin 53 prosenttia kului ravintolapalveluihin. Puolet kyselyyn vastanneista yrittäjistä ilmoitti konsertin piristäneen liikevaihtoa.

– Ihmisiä alkoi valua torille jo kymmenen aikaan aamupäivällä, Resta Investin toimitusjohtaja Outi Mertamo kertoo.

– Yrittäjien keskuudessa saattoi olla vähän skeptistäkin asennetta, että yleisö ei välttämättä tulisikaan Kantolasta keskustaan. Kyllä sen huomasi jo silmämääräisesti, ettei Hämeenlinnassa ole koskaan ollut liikkeellä niin paljon väkeä. Uskon, että jatkossa halutaan olla vielä paremmin varautuneita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset