fbpx
Kaupunkiuutiset

Kantolassa ei nähdä ensi kesänä megatapahtumaa

AC/DC:n, Iron Maidenin tai Guns N` Rosesin kaltaista megaluokan artistia Kantolassa ei tulevana kesänä nähdä.

– Kyse ei ole Kantolan houkuttelevuudesta, vaan vuosi 2018 on hiljainen tapahtumavuosi Suomessa, Linnan Kehitys Oy:n tapahtuma-asiantuntija Juuso Nieminen kertoo.

Monelle Euroopassa kiertävälle artistille Suomi on taloudellisesti liian pieni markkina-alue ja tiukkojen kiertueaikataulujen näkökulmasta katsottuna logistisesti hankalan matkan päässä.

– Monessa tapauksessa Kantola on kuitenkin ollut Suomessa ohjelmatoimistojen ensisijainen vaihtoehto, jonka pohjalta neuvotteluita on lähdetty käymään, Nieminen muistuttaa.

– Näillä näkymin Suomessa ei nähdä ulkomaisten megatähtien omia konsertteja kesän 2018 aikana, pohtii Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Juha Kyyrö.

Kolme suurkonserttia Kantolassa järjestäneen Live Nationin pääpromoottori Zachris Sundell kertoo sekä artistien, yleisön että järjestäjien olleen erittäin tyytyväisiä Kantolaan tapahtuma-alueena.

– Kantolan tapahtumapuisto on toiminut erinomaisesti isojen konserttien näyttämönä ja tulevaisuudessa aiomme ilman muuta jatkaa yhteistyötä. Vuoden 2018 osalta tilanne on koko Suomessa se, että artisteja ei ole liikkeellä tai kiertue ei yllä Venäjälle, mistä syystä Suomikin usein jää väliin.

Kantolan Tapahtumapuisto valmistautuu parhaillaan tulevaan kesään. Kauden aloittaa huhtikuussa Sirkus Finlandia, toukokuussa jatkaa jo perinteeksi muodostunut Highland Games ja monia – aiempiin vuosiin verrattuna uudenlaisia ja kokoluokaltaan pienempiä – tapahtumia tullaan lisäämään kalenteriin kevään mittaan.

Nimensä mukaisesti Kantola on tapahtumien puisto, joka tarjoaa toteutuspaikan erityyppisille ja -kokoisille tapahtumille.

– Kantola on Hämeenlinnan kaupungin elämysteollisuuden sekä tunnettuuden väline ja puistossa on vieraillut yhteensä jo yli 140 000 ihmistä. Voidaan siis sanoa, että se on onnistunut investointi jo tähän mennessä, toteaa Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki.

Yksi kesän isoista tapahtumista Kantolassa on 10-12.8. järjestettävä LinnaCruising 2018. Kolmipäiväiseksi kypsytelty tapahtuma tarjoilee tutuksi tulleiden peruselementtien – yhteisajelun, burniksen ja live-musiikin – lisäksi myös uudenlaista ohjelmaa, kaikki Kantolan taivaan alle keskitettynä. Ja mikä parasta, Kantolassa pystyy myös leiriytymään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset