Kaupunkiuutiset

Kanttorikuoron konsertissa messumusiikin kirjoa

Pyhäinpäiväviikonloppuna vietetään sunnuntaina 5.11. myös uskonpuhdistuksen muistopäivää, johon reformaatioviikko samalla huipentuu.

Hämeenlinnan kirkossa kello 10 alkavassa uskonpuhdistuksen muistopäivän messussa saarnaa Sampo Kujala, liturgina on Sinikka Tuori ja kirkkomuusikoina Heikki Seppänen ja Ismo Savimäki. Lisäksi Vanajan kamarikuoro esiintyy Savimäen johdolla.

Hämeenlinna-Vanajan kanttorikuoro, urkurit ja vierailevat muusikot toivottavat kaikki tervetulleiksi Reformaatio 500 -merkkivuoden juhlakonserttiin Lobet den Herrn, alle Heiden! Tähän Hämeenlinnan kirkossa kello 17 alkavaan reformaation muistoksi ja Jumalan kunniaksi toteutettuun konserttiin on vapaa pääsy.

Juhlakonsertissa messun rakenne toimii punaisena lankana musiikin vuorotellessa vuosisadalta ja maasta toiseen. Ohjelma koostuu alun perin messuun sävelletystä, nykyisin useimmiten konserteissa esitetystä musiikista aina 1500-luvulta näihin päiviin asti.

Kanttorikuorossa laulaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttoreiden Anna-Maria Lehtoaho, Sonja Saarikko, Ismo Savimäki ja Heikki Seppänen kanssa 12 kanttoria ja muusikkoa Etelä-Suomesta. Lehtoaho ja Saarikko esittävät myös urkukappaleita.

Lobet den Herrn, alle Heiden! -juhlakonsertti Hämeenlinnan kirkossa 5.11. klo 17.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset