Kaupunkiuutiset

Kanungissa pian 52 tonttia

Kanungissa Parolannummen kupeessa kasvaa vielä tällä hetkellä nuori koivikko. Alue on kuitenkin jo kaavoitettu omakotitaloille ja rivitaloille. Tontteja pääsee varaamaan kesällä.

Tulevaan asuinalueen rakennusmaa on lohkaistu samannimisen kartanon maista. Tontteja on kaavoitettu kaikkiaan 52 kappaletta, ja 4 niistä on tarkoitettu rivitalolle. Maasto on mäkistä kangasta, jolle on helppo rakentaa. Vieressä avautuu peltomaisema.

– Luontoarvot ovat Kanungin vetovoimatekijä, sillä Lehijärvi ja harju ovat aivan vieressä. Myös palvelut ovat lähellä, kunnan tekninen johtaja Juha Prittinen sanoo.

VESIHUOLTOVERKOSTON ja katujen rakentaminen pyritään saamaan alulle toukokuussa, ja talojen rakentamisen toivotaan pääsevän alkuun lokakuussa. Katuja Kanunkiin tulee yhteensä 1,5 kilometriä.

– Tekninen suunnittelu on nyt valmiina. Olemme tehneet sitä yhdessä HS-Veden kanssa. Katusuunnitelma hyväksyttiin helmikuussa teknisessä lautakunnassa. Urakka-asiakirjat voimme pian laittaa julkisten hankintojen ohjelmaan Hilmaan, Prittinen ja katumestari Antti Reinikka kertovat.

Tavoitteena on, että maanrakennusurakoitsija voitaisiin valita 19.4. pidettävässä lautakunnan kokouksessa. Kunnanvaltuusto päättää aikanaan tonttien hinnat. Prittinen arvelee, että osa niistä voitaisiin myydä tarjouskilpailulla.

REINIKKA kuvailee Kanunkia hattulalaisittain niin isoksi hankkeeksi, että se on maukas suola katumestarinkin työssä.

– Silloin tuntuu hienolta, kun kuokka ensi kertaa iskeytyy maahan, hän sanoo.

Koska alueelle rakennetaan uusia katuja, kuntaan saadaan myös uusia kadunnimiä. Pääväylän Korpiniityntien lisäksi tonteille kuljetaan vastedes Kettulantietä, Vanamontietä, Juolukkamäentietä, Luhtavillaa, Tupasvillaa, Repolaa ja Maariankämmekkää pitkin. Nimet juontavat juurensa paikallisiin kasveihin.

Korpiniityntien liittymä Hattulantielle siirtyy pois kartanon nurkalta entistä turvallisempaan paikkaan hieman lähemmäksi Parolaa.

HYVIEN liikennehteyksien päähän rakennettava uusi asuinalue on Hattulan vastaus Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-akselin kehittämistavoitteisiin. Hattulassa on kyllä runsaasti tarjontaa omakotitonteista, mutta suurimman kysynnän niistäkin arvioidaan ohjautuvan nimenomaan Kanunkiin.

– Rivitalotontit on rakennettu Parolan keskustassa nopeasti. Myös Kanungista ne luultavasti menevät pian, Prittinen arvelee.

Kanunki on niin lähellä Parolaa ja sen palveluja, että tontinostajat voivat Prittisen mukaan luottaa alueen kehittymiseen. Tarkoituksena ei ole rakentaa mitään nukkumalähiötä.

– Tavoittelemme totta kai Hattulaan uusia kuntalaisia, mutta iso osa muutoista lienee kuitenkin kunnan sisäisiä. Tontteja markkinoidaan tapahtumana syksyllä, Kanunki on silloin viestinnän ykkösteemana.

KUNNANJOHTAJA Lauri Inna uskoo, että Kanungin tonteista tulee suosittuja.

– Parolan liittymä moottotieltä on aivan lähellä. Pikavuoropysäkille on matkaa puolisen kilometriä, ja asemalle kävelee muutamassa minuutissa, hän mainitsee alueen yhteysetuja.

Hattulantien varteen on lisäksi suunniteltuna Männistöiten ja Parolannummen väliselle osuudelle Panssarimuseolta Elyn rakentama pyörätie, joka toteutunee samaan aikaan kuin itse asuinalue.

PRITTINEN katselee edessään olevaa Hattulan keskeisten alueiden osayleiskaavakarttaa, jossa valkoiset kohdat tarkoittavat mahdollisia tulevia, vielä aemakaavoittamattomia asuinalueita. Hän sanoo, että kunnassa käydään pian keskustelu siitä, mikä alueista on vuorossa seuraavana. Kaikki asumiseen suunnitellut merkatut maat eivät ole kunnan omistamia.

– Todella iso vaikutus asiaan olisi sillä, jos joku maaomistaja ilmoittaisi, että haluaa myydä maitaan kunnalle. Mutta toisaalta yksityistäkin maata on mahdollista kaavoittaa, Prittinen muistuttaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset