Kaupunkiuutiset

Kapakanmäki on uudistunut

Perinteikkäällä tanssilavalla ja konserttipaikalla Lahden valtatien varressa on satsattu remontteihin. Ulos on rakennettu terassi, josta on suora läpikulku saliin, sisäpuolen seinät on maalattu ja tanssilattian painaumat korjattu. Suurin muutos on kuitenkin uudistettu esiintymislava.

– Lava oli auttamatta liian pieni, Kapakanmäen pitkäaikainen yrittäjä Tapio Lehtonen sanoo.

– Tanssi-iltoina on kaksi bändiä ja rokkihommissa raja olisi ilman muuta tullut vastaan. Popedan juhlakokoonpano tuon uuden lavan korkkasi ja hyvin tuntui toimivan.

 

Lapsilleen suurimman vetovastuun Kapakanmäestä jättänyt Lehtonen oli vuonna 1966 mukana paikallisen VPK:n toimikunnassa, joka suunnitteli tanssilavan rakentamista. Vanhempi, 1950-luvulla rakennettu tanssipaikka oli jäänyt valtatien alle.

– Onhan tämä tila 1960-luvusta suuresti kasvanut, Vuonna 1988 lisättiin yksi palkkiväli saliin ja vuonna 1992 toinen.

– Saamme ottaa alueelle 2000 henkeä. Erikoistapahtumissa meillä on joskus tupa aivan täynnä ja tanssi-illoissa käy parhaimmillaan sellaiset 800 ihmistä.

 

Kapakanmäellä on perjantaisin tanssi-iltoja aina syyskuun loppuun saakka. Iltapäivätansseja valssataan torstaisin elokuun loppuun.

– Kun aloitimme täällä vuonna 1980, väkimäärä kasvoi pikkuhiljaa. 1990-luvun alku oli tanssilavakulttuurin huippuaikaa.

– Perinteisellä systeemillä jatkettiin vuoteen 2000-luvun puoliväliin, jolloin rakennettiin ravintola ja kokeiltiin ensimmäistä erikoisiltaa Yö-yhtyeen kanssa. Silloin kuvioon tulivat myös ravintolassa järjestettävät juhlatilaisuudet ja pikkujoulut myös varsinaisen huvikauden ulkopuolella.

Esiintyjien buukkaaminen on oma taidelajinsa.

– Rokkipuolelta löytyy ehkä enemmän liikkumavaraa, mutta tanssibändien osalta nyt tehdään jo vuoden 2020 varauksia. Ohjelmat elävät paljon enemmän kuin aikaisemmin, joten täytyy olla hereillä ja pystyä myös tekemään muutoksia kesken kauden.

 

Tanssilavan historian kohokohtia ovat olleet Lauri Tähkän keikka vuonna 2010 sekä Popedan ja Klamydian yhteisesiintyminen viime syksynä. Molemmat tapahtumat myytiin loppuun.

Juhannus polkaistaan käyntiin torstaina, kun portit avataan kello 20. Dj aloittaa ilonpidon ja kello 21.15 lauteille nousee Voice of Finland -voittaja Jerkka Virtanen yhdessä Joni Valkeejärven kanssa. Kello 22.30 rokkaa cover-yhtye Sem1-Hevi ja kello 23.45 vuorossa on illan päätähti Juha Tapio.

Juhannusaattona kello 19 alkaen esiintyvät Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, Saija Tuupanen & eXmiehet sekä Helminauha.

 

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset