fbpx
Kaupunkiuutiset

Kapteenit valmiina syttymään

HPK:n naisten lentopallojoukkueen kapteeni Katja Kylmäaho ja varakapteeni Michaela Madsen odottavat alkavaa kautta erityisen innokkaina.

Joukkueessa on nyt vahva suomalainen pohja lisänään monipuoliset ulkomaalaiset, ja keskinäinen kilpailukin on nyt kovempaa kuin pitkään aikaan.

– Jos joku loukkaantuu, vaihdosta löytyy nyt aina samantasoinen pelaaja tilalle. Treeneissäkään ei voi antaa yhtään periksi, ettei menetä pelipaikkaa, hakkuri Madsen sanoo.

– On hyvä, kun on kilpailua. Passarikin pystyy pelaamaan normaalia peliä, kun jokaiselle paikalle on useampi hyvä vaihtoehto, passari Kylmäaho tuumailee.

Kaksi ulkomaalaista

Viimeisimpänä HPK:n joukkueeseen tuli mukaan Bulgarian maajoukkuepelaaja, 23-vuotias 189-senttinen hakkuri ja yleispelaaja Ralitsa Vasileva. Hän saapui Hämeenlinnaan viime tiistaina.

– Oikein hyvältä tuntuu kaikki, Vasileva iloitsee kuvaillessaan ensi vaikutelmiaan kaupungissa.

Madsen ja Kylmäaho kehuvat, että bulgarialainen on oikein sosiaalinen ja puhelias persoona ja sopeutuu varmasti nopeasti sisään joukkueeseen.

Italialainen yleispelaaja, 21-vuotias 185-senttinen Ilaria Maruotti tuli Hämeenlinnaan jo aiemmin. Hän on pelannut Italiassa liigaa ja nuorten maajoukkueessa. Hän luottaa siihen, että HPK:lla on edessä hyvä kausi.

– Teemme työtä parhaalla mahdollisella tavalla, ja uskon, että työ palkitaan. Tyttöjen kanssa yhteistyö sujuu hyvin, kaikki tietävät mitä pitää tehdä, hän sanoo.

Madsenin ja Kylmäahon mukaan Maruotti on nuoreksi pelaajaksi todella monipuolinen; hän lyö kovaa, ja hänellä on pelisilmää.

Mieleinen valmennus

Italialaisuus on HPK:ssa vahvassa roolissa. Sekä päävalmentaja Luca Chiappini, kakkosvalmentaja Luca Nidasio että fysiikkapuolesta vastaava Antonio Votero Prina ovat italialaisia.

Madsen ja Kylmäaho pitävät Chiappinin tyylistä valmentaa.

– Hän puhuu, kun on asiaa, ja sanoo asiasta, eikä ala huutamaan turhaan. Hän osaa käsitellä ja kehittää pelaajia myös yksilöinä.

– Opin koko ajan paljon uusia asioita, Madsen sanoo.

– Olen oppinut passaamisen tekniikasta ja taktiikasta nyt enemmän kuin aiemmin suomalaisilta valmentajilta, Kylmäaho kiittelee.

Madsen-show

HPK houkuttelee väkeä lentopallo-otteluihin seuraamaan Madsen-show´ta. Hän kun on tunnettu räiskyvänä pelaajana, joka iloitsee näkyvästi onnistumisista.

– Yritän sytyttää muitakin, ja kyllä he syttyvätkin. Antaa mennä vaan! hän sallii mainostaa nimellään.

– On kiva katsoa, kun hän tuulettaa, Kylmäaho hymyilee.

Kaksikko odottaa peleihin paljon yleisöä ja hyvää tunnelmaa, silloin pelaaminenkin olisi helpompaa.

– Olisi kiva, kun Hämeenlinnaan saataisiin kunnon fanikulttuuria. Me pelaajat yritämme tällä kaudella ottaa yleisöön entistä enemmän kontaktia ja saada heidät mukaan kannustamaan, he lupaavat.

HPK-LiigaPloki su 27.9. klo 18 Elenia-areenassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset