fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Karateseuran kevään tarjonnassa on uusia kursseja pienille Karate Kidseille ja vanhoille konkareille

Puheenjohtaja Jani Mantereen (vas.) mukaan karatea voi kukin harrastaa omista lähtökohdistaan, mutta seura antaa eväät huipulle saakka. Hänen poikansa Niko Mantere on lajin hallitseva miesten suomenmestari. Kuva: AP Sarjanto
Puheenjohtaja Jani Mantereen (vas.) mukaan karatea voi kukin harrastaa omista lähtökohdistaan, mutta seura antaa eväät huipulle saakka. Hänen poikansa Niko Mantere on lajin hallitseva miesten suomenmestari. Kuva: AP Sarjanto

Monipuolisen ja perinteikkään kamppailutaidon harrastajat valtaavat Tuomelan koulun liikuntasalin neljänä iltana viikossa.

Hämeenlinnan Karateseuran riveissä on noin 200 jäsentä parivuotiaista taaperoista eläkeläisiin. Harjoitusryhmiä on moneen lähtöön, sillä periaate on, että jokainen voi harrastaa lajia omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan. Tänä keväänä toivotetaan erityisen tervetulleeksi karatea aikaisemmin harrastaneet, joita varten on järjestetty ilmainen kertauskurssi.

– Uskomme, että sille on tarvetta, sillä lajin pariin palaamista miettineet ovat arastelleet tulemista kokeneempien harjoituksiin ja vastaavasti ehkä ajatelleet, ettei alkeiskurssikaan ole heille se oikea paikka, puheenjohtaja ja päävalmentaja Jani Mantere sanoo.

Mantereen mukaan karate vastaa pyörällä ajamista. Kun liikenteeseen päästään, perustaidot palautuvat nopeasti. Kertauskurssin treenit ovat 21. tammikuuta alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 18.30.

Hauskoja hetkiä

Toinen melko uusi ryhmä on 12. tammikuuta starttaava Karate Kids -liikuntaleikkikoulu, joka on suunnattu 2–3 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

– Perheiden liikuttaminen on seuralle iso asia. Suomen Olympiakomitean konseptiin perustuvat puolituntiset tarjoavat lapsille hauskoja liikuntahetkiä oman aikuisen kanssa. Leikinomaisen tekemisen ohessa tutustutaan myös joihinkin lajin perusteisiin, Mantere kertoo.

Vanhemmat liikkeelle

Sunnuntaina alkaa myös 20 vuotta täyttäneille tarkoitettu kuntokarate kello 16.30. Ryhmän idea syntyi aikoinaan junioriharjoituksessa.

– Katselin nuorten vanhempia, jotka istuivat hartiat lysyssä katsomassa jälkikasvunsa treenaamista. Irrotin yhden ohjaajan kertomaan, miten juniorien harrastusta voidaan tukea ja pian saimme vanhemmatkin liikkeelle.

Kuntokaratesta on tullut itsenäinen matalan kynnyksen ryhmä, jossa voi hikoilla ilman karatepukuja sekä ottaa tuntumaa lajiin potkutyynyjen ja pistehanskojen avulla.

Yli 14-vuotiaille nuorille ja aikuisille, joilta ei edellytetä mitään aikaisempaa kokemusta, käynnistetään 21. tammikuuta  alkeisryhmä, jossa suoritetaan keväällä keltainen vyö.

Ilmoittautumisia alle kouluikäisten Kids-ryhmiin otetaan vastaan tammikuun ajan ja muihin helmikuun puoliväliin saakka. Lisätietoja nettisivulta www.karateseura.fi.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset