fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kari Virtanen juhli tasavuosiaan juoksemalla 50 kilometriä lumipyryssä rantareitillä. Lue, miltä tempaus tuntui

Pehmeässä lumessa ja pyryssä syntymäpäivälenkilleen lähtenyt Kari Virtanen (vas.) sai ensimmäiseksi kirittäjäkseen juoksijakaverinsa Eero Hämäläisen. Kuva: AP Sarjanto

Pitkän linjan tarmolainen Kari Virtanen juhlisti viime tiistaina 50-vuotispäiväänsä oikein kunnon happihypyllä. Veteraanijuoksija hölkkäsi täydet 50 kilometriä Vanajan rantareitillä ajoittain sakeassa lumipyryssä.

– Reitti oli aurattu, mutta alusta oli kyllä tosi pehmoinen ja hidas edetä, Virtanen sanoo tempausta seuraavana aamuna.

– Pakko myöntää, että jaloissa rupesi tuntumaan. Onneksi minulla oli porukkaa mukana kirittämässä.

Virtanen muistelee saaneensa idean maineikkaalta Tarmon ja Kisan kestävyysjuoksijalta Kari Suomiselta, joka juhli omia nelikymppisiään kirmaamalla tasavuosien määrän kilometrejä.

Lähtö oli tiistaina kello 12.00 Linnanpuiston parkkipaikalta ja reitti kulki rannan lyhintä kierrosta rautatiesillan ja Viipurintien sillan kautta. 50 kilometriin tarvittiin 8 kierrosta ja pieni lenkki linnan ympäri. Aikaa kului 5 tuntia ja 15 minuuttia.

– Taisi mennä nestehukan puolelle, sillä illalla oli aikamoinen kylmähorkka, jota parantelin saunalla ja urheilujuomalla, Virtanen kertoo.

– Mukava reissuhan se kuitenkin oli ja aika meni kuin siivillä, kun sai rupatella kavereiden kanssa. Eihän syntymäpäivää voi paremmin viettää.

Matkaseurana Virtasella oli perheenjäseniä ja juoksijakavereita. Oman kortensa kekoon kantoivat Eero Hämäläinen, Juha Prittinen, Krista Virtanen, Harri Lehtimäki, Emil Virtanen, Joakim Pyttynen, Marko Virtanen, Risto Rautio ja Ari Hiltunen.

Kari Virtanen on juossut Hämeenlinnan Tarmon riveissä 9-vuotiaasta lähtien. Parhaita saavutuksia on 6. sija maratonin SM-kilpailuissa. Kuva: AP Sarjanto

Virtanen kertoo aloittaneensa Tarmon yleisurheilukoulussa 9-vuotiaana. Kilpaurheilussa mies on ollut monessa mukana ja maratoneja hän on juossut vuodesta 1995 lähtien. Parhaita saavutuksia on yleisen sarjan 6. sija SM-maratoneissa vuodelta 2005, jolloin kello pysähtyi aikaan 2.33.25.

– Nyt juoksen veteraaneissa, tai aikuisurheilukilpailuissa, kuten niitä nykyään kutsutaan. Tänä vuonna pääsen viisikymppisten sarjaan.

Aiotko juosta rantareitillä 60 kilometriä 10 vuoden päästä?

– Se olisi kyllä kova juttu, mutta vähintäänkin polkupyörällä mennään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset